Новини

Мая Манолова: С Има такъв народ работим добре заедно и си имаме доверие

  24.07.2021 13:08  
Мая Манолова: С Има такъв народ работим добре заедно и си имаме доверие
  БНР

Започнаха разговорите между "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Срещата се провежда в сградата на Народното събрание, след като първата политическа сила покани "Изправи се БГ! Ние идваме" и БСП.

В разговорите с представителите на ИТН Тошко Йорданов, Виктория Василева, Филип Станев и Ивайло Вълчев се включиха Мая Манолова и Николай Хаджигенов.

"Ние работим отдавна и добре заедно и си имаме доверие. Кампанията ни беше на улицата и на площадите и затова сме много наясно с очакванията на хората. Приветстваме вашето намерение да поемете отговорност за излъчването на кабинет. Това е което хората искат. Те очакват приоритетите, които и ние сме набелязали в програмата на нашата коалиция да бъдат в дневния ред на следващото правителство. Това са повишаване на доходите на българите, подкрепата за бизнеса, съдебната реформа, ревизия на предишното управление", заяви лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова.

По думите ѝ хората са гласували за промяна и затова "Има такъв народ" са първа политическа сила. "Очакванията им са наистина за промяна, а не за възпроизвеждане на статуквото. Хората не желаят ГЕРБ и ДПС да участват в следващото управление", допълни тя.

Манолова подчерта, че не е толкова страшно да има правителство на малцинството.

"Не мисля, че ще има някакви тежки и сложни преговори, по-скоро да си стиковаме позициите и начина за постигането на целите. Хубаво е, че сте в парламента, защото тази конфигурация щеше да изглежда доста по-зле без вашата политическа формация", каза народният представител от "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

От партията увериха, че за имена и постове няма да преговарят, а за идеи.
Това е втората от поредицата срещи по инициатива на ИТН. Първата бе с ПГ на "Демократична България". От ИТН изпратиха покани за разговори до всички парламентарни групи с изключение на ГЕРБ-СДС.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09