Анализи

БЗНС: Властта на Радев цели да отстрани всички водещи медици - овладели пандемията

  18.07.2021 16:45  
БЗНС: Властта на Радев цели да отстрани всички водещи медици - овладели пандемията

БЗНС е възмутен от опита на служебния кабинет да дискредитира българските лекари от първа линия на Ковид пандемията.
През изминалите месеци и вече години светът беше скован от една от най-ужасяващите пандемии. България също беше изправена пред стряскащите предизвикателства от пълно затваряне на икономическите сектори до физическа блокада на гражданите. Тежките поражения не винаги получаваха добър държавнически отговор. Навсякъде по света бяха изпробвани различни социално-икономически и медицински мерки за преодоляване на последствията от пандемията.
Докато човечеството вцепенено пред очите на непознатата заплаха очакваше изработката на спасителните ваксини, а властите експериментираха различни стратегии за справяне, само една група хора си бяха на мястото и водеха същинската битка за човешкия живот – хората с белите престилки. Това беше единствената смела и адекватна "армия" срещу Ковид – от доброволците до лекарите. Изтощени, често заразени и напълно изолирали се от личния си живот, медиците денонощно спасяваха пациентите си.

Болница „Пирогов“ беше водеща в битката с пандемията

Лекарите от тази болница, наред с другите си колеги от страната, бяха истинските български герои.
Днес вместо признание и благодарност срещу тях се изправи репресивната машина на държавния апарат попаднал в служебната власт на Радев.
Дискредитация, внушения и обиди бяха пуснати като стратегия срещу екипа на "Пирогов" от временния кабинет. По добре познатия репресивен метод на уволнения, проверки и обвинения властта на Радев цели да отстрани всички водещи медици - овладели пандемията.
Страхът води тези действия. Страхът, че тези медици се превърнаха от лекари в най-одобряваните социални образи в държавата. Доверието и признанието на обществото издигна ролята на водещите медици до ранг на национални лидери в тежък момент и криза.
Тази висока обществена подкрепа изплаши борещия се за втори мандат Президент. Стратегията му за налагане на политически модел, в който той ще концентрира все повече власт и авторитет, изведнъж се оказа застрашена от автентичния героичен ореол на белите престилки.
Страхът, че срещу иначе безспорната втора изборна победа на Радев може да бъде издигнат някои от водещите медици в България, доведе до истеричния натиск на властта на служебния кабинет.
Страхливите и унизителните атаки срещу медиците в Пирогов демонстрират, че служебния кабинет не е нищо повече от предизборен щаб на Президента, грижещ се за неговия обществен ПР и отстраняването на политическите му опоненти.
Ръководство на БЗНС

https://www.facebook.com/niknenchev/posts/4465883020112852


Анкета

Трябва ли да има правителство с третия мандат?


Резултати
Видео
Олимпийското село в Токио отвътре
 13.07.2021 18:01      
Видео
Катя от Ритон се съблече и подлуди мрежата
 12.07.2021 14:20