Новини

Христо Иванов: Демократична България е претендент за третото място

  11.07.2021 21:24  
Христо Иванов: Демократична България е претендент за третото място
  bTV

„Демократична България“ изпреварва ДПС и се доближава до БСП, става претендент за третото място – това ни включва в политическите сили, които могат да очакват получаване на мандат. Това бяха първите думи на съпредседателя на коалицията Христо Иванов, минути след първите предварителни резултати.

„Ние заложихме на активна и позитивна кампания, с вътрешна конкуренция. Постоянно призовавахме хората да ползват преференцията. Имаше силна гражданска листа, хора които излязоха със своите лица и послания“, коментира политикът.

Той добави, че не е имало конфликт в коалицията. Според него у нас започва да се оформя център-дясно формация, ориентирана към Европа.

„Ако успеем да удържим тази позиция, защото ние сме я получили на кредит, в България ще има нов политически факт – появява се стабилен гарант за амбициозното развитие на страната към евроатлантическата сфера“, допълни той.

Иванов коментира, че до ниската избирателна активист се е стигнало предимно заради летния сезон. Според него липсата на дебати между политическите сили също е повлияло на резултатите.

Той беше категоричен, че трябва да се намери диалог за формиране на кабинет.


Анкета

Одобрявате ли кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов?


Резултати
Видео
Катя от Ритон се съблече и подлуди мрежата
 12.07.2021 14:20      
Видео
Супер мощен китайски лазер ще създаде непозна материя
 07.07.2021 12:00