Новини

Журналистът от Монд отговори на Слави: В България е по-добре да удариш по преводача, отколкото да минеш за защитник на ЛГБТ

  10.07.2021 08:37  
Журналистът от Монд отговори на Слави: В България е по-добре да удариш по преводача, отколкото да минеш за защитник на ЛГБТ
Жан-Батист Шастан
  google

Кореспондентът на "Монд" за Централна Европа, Жан-Батист Шастан, който направи интервю със Слави Трифонов и публикува статия за него във влиятелния френски вестник, отговори лаконично в Туитър на обясненията на лидера на "Има такъв народ", че журналистът или преводачът не са го разбрали за ЛГБТ: "В България е по-добре да удариш по преводача, отколкото да минеш по някакъв начин за защитник на ЛГБТ".
 

Припомняме, че вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира във Фейсбук: "Чета непрекъснато интерпретации на интервюто, което дадох за “Льо Монд”. Искам да отбележа, че репортерът на “Льо Монд” или пък преводачът, който превеждаше от френски, нещо не са ме разбрали. Явно и в чуждестранната преса има хора, които не си вършат добре работата. Имам предвид, че репортерът ме записваше с химикалка на лист, а не да речем с диктофон, какъвто има всеки съвременен телефон. Както и да е. Истината е следната – по отношение за пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващите, моето мнение е упоменато в учредителната декларация на ИТН: “Безусловна защита на семейството и семейните ценности”. Тоест, или репортерът не ме е разбрал, или преводачът не му е превел. Точка".

 

 

В интервюто си за "Монд" Слави Трифонов призовава "твърдо" да се отговори на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на ексцесиите на Виктор Орбан. Законът в Унгария, забраняващ да се говори на малолетните за хомосексуалността, по-скоро "ни дава доказателство", че "ЕС трябва да бъде държава", за да "се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария". След което Трифонов се въздържа да защити ратифицирането на Истанбулската конвенция в България, понеже "това не е приоритетна тема".


Анкета

Одобрявате ли кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов?


Резултати
Видео
Супер мощен китайски лазер ще създаде непозна материя
 07.07.2021 12:00      
Видео
Windows 11 работи и на телефон
 04.07.2021 20:00