Анализи

Проф. Красимир Гигов: Ако събудим отново ваксинационния процес, няма да бракуваме ваксини

  06.07.2021 13:34  
Проф. Красимир Гигов: Ако събудим отново ваксинационния процес, няма да бракуваме ваксини

Ако успеем да събудим отново ваксинационния процес в страната, няма да се стигне до бракуване на ваксини. Това обясни в интервю пред БНР проф. Красимир Гигов от Националния обществен съвет по ваксинации, бивш шеф на Ваксинационния щаб.

"При положение, че има много страни, които се нуждаят от ваксини, да се унищожават ваксини - при това ние имаме свободен достъп до която искаме и когато поискаме, недопустима е да допускаме изхвърляне на ваксини", подчерта той и добави, че в момента има "затишие пред буря", защото хората са се успокоили и не се имунизират срещу Covid-19.

"Създадена е една много добре смазана ваксина - от доставки до приемане, съхраняване и снабдяване на здравни институции - а няма желаещи да се ваксинират Трябва да променим съзнанието на хората, като авторитетни и популярни водачи, също и духовни водачи - ги увлекат със себе си и препоръчват ваксинации".

По думите на проф. Гигов от Българската православна църква, от мюсюлманското вероизповедание и от всички религиозни общности са поканени и са се включили в процеса, координиран от обществения съвет по ваксинации.

Духовници и кметове в Гърция агитират хората да се ваксинират

Бившият шеф на Ваксинационния щаб подчерта, че изборът е персонален и никой не може да бъде принуждаван да се ваксинира или да бъде санкциониран, ако откаже.


Анкета

Одобрявате ли кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов?


Резултати
Видео
Windows 11 работи и на телефон
 04.07.2021 20:00      
Видео
Новата ракетна система Sea Breaker
 03.07.2021 21:01