Новини

Рашков: Има 100 сигнала за купуване на гласове

  01.07.2021 11:06  
Рашков: Има 100 сигнала за купуване на гласове

До момента МВР работи по близо 100 сигнала за купуване на гласове.

Това съобщи министър Бойко Рашков, който обяви че от тази сутрин е започнала полицейска операция в цялата страна срещу изборната търговия.

"Целта е да предприемем ответни действия по отношение на тези, които се подготвят да изкривят политическата картина у нас и да се постигнат нерелани резултати в изборния ден и да не се отчете правилно гласа на всеки гражданин", заяви Рашков.

"Целта е да предприемем ответни действия по отношение на тези, които се подготвят да изкривят политическата картина у нас и да се постигнат нерелани резултати в изборния ден и да не се отчете правилно гласа на всеки гражданин. Сега е момента", заяви Рашков.

И се закани: "Няма да се примирим с тази уродлива политическа практика у нас да се продават и да се купуват гласове. И ще противодействаме на тези опити с всички законови средства. Отделили сме максималните полицейски сили, с които разполагаме."

Рашков разкри още, че в момента се работи по сигнал за секция в чужбина, където се подготвя фалшификация на предсрочните парламентарни избори.

"В момента се прави опит в една централноевропейска държава да съставят секция и там да гласуват български граждани, които не се намират на територията на тази страна. В контакт сме със съответните служби и ще предотвратим тези опити", коментира още министърът на вътрешните работи.

По думите на Рашков се готви и изборен туризъм не само от Турция, но и от Македония.

"В Кюстендил един бивш министър на вътрешните работи е правил тези дни събиране с един бивш областен управител и с един излязъл в болнични - болен за работа, но не и за такива сбирки. Обсъждали са как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, които да гласуват у нас", информира още той.

Силовият министър в служебното правителство разкри още, че се работи по информация за изборен туризъм в доста населени места. От думите му стана ясно, че целта е на един адрес да се концентрират голям брой български граждани, които да гласуват на 11 юли.

 


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09