Анализи

Съпругата на загиналия пилот: Смъртта му е умишлено убийство, крият кой е ръководел полета

  22.06.2021 08:56  
Съпругата на загиналия пилот: Смъртта му е умишлено убийство, крият кой е ръководел полета

Трагедията с майор Валентин Терзиев е умишлено убийство. Това заяви по Нова ТВ съпругата му Димитрина Попова. Смолетът с пилотът се разби на 9 юни рано сутринта във водите на Черно море, а до днес все още няма водеща версия за трагедията, не е намерена и черната кутия.

От 6-7 клас Валентин беше решил да стане пилот, това му беше мечтата. Извървял е целия си път от детската си мечта, разказа съпругата му. Според нея стрелбите на 9 юни са планирани от април месец. Трябваше да се прибере към 2 часа,  но сутринта видях, че го няма и се ядосах, че не ми е пуснал съобщение. По-късно към 9 часа ген. Русев, командирът му  ми съобщи за трагедията, но нищо не знаели, нямали информация за него. В това бурно море е трудно да оцелее човек. Още тогава нямах надежда, че ще го намерят, вече знаех, че Валентин Терзиев си е отлетял към небето, казва съпругата му.

 Тя разказва, че едва преди 4-5 дни е взет биологичен материал от брат му и майка му, за да се сравни с открития във водата. Но няма никаква информация какво е установено. Според вдовицата истината за инцидента се прикрива и то от хора с високи постове.

През цялото време на полета Валентин е бил насочван и ръководен, бил е в непрекъснат контакт с човек от земята. Но ни е нямаме информация, кое е това лице, крият го. Изпълнението на полета не зависи само от пилота, защо крият кой е ръководел полета, не сме на война, а на учение. Той е имал 800 часа нальот за цялата си пилотска кариера. От негови колеги разбрах, че при нощни стрелби трябва мишената да се пуска от 9 хил. метра, а под 5 хил. метра се прекратява стрелба по нея. Мишената е била пусната на ниска височина, освен това е била дефектна – парашутът й не се е отворил. Тя се движела много бързо към водата, а и той със самолета се е спускал много бързо, за да я порази. При стрелбата по мишената пилотите затварят очите, за да се предпазят от ярката светлина. Но в следващия миг се е оказал много близко до водата и не е успял да реагира. Да се разбиеш във водата е по-страшно отколкото в бетонна стена, казват негови колеги. При полета Валентин е бил снишен доста и това е грешка на водещия полета. Последните му думи са, че мишената е свалена и след това изчезва от радара, разказва съпругата му.

Тя не изключва и версия да е имало и взрив на борда на самолета, но отказва да повярвам на версията, че е свален от земята, защото й звучи зловещо и дори мозъкът й не го приема. Димитрина не изключва и възможността съпругът й да е бил преуморен по време на учението, защото предната вечер е бил дежурен. Сега мечтата й е в памет на Валентин колегите му да проведат демонстрация във въздуха с наличните 7-8 самолета МиГ-29, но знае, че това няма как да се случи, защото технически не могат да се издигнат в небето заедно.
Димитрина е категорична, че ако се спазва законът трябва да има поне няколко души наказани за смъртта му.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Откриха най-високия хотел в света
 21.06.2021 13:52      
Видео
Кристияно Роналдо: Пийте вода!
 15.06.2021 21:55