Спорт

Австрия излъга Украйна и чака Италия на 1/8 финал

  21.06.2021 21:54  
Австрия излъга Украйна и чака Италия на 1/8 финал

Футболистите на Австрия надиграха с 1:0 състава на Украйна в директна битка за класиране от група "С". Тимът на Франко Фода постигна ценния успех с гол на Кристоф Баумгартнер и зае втората позиция в крайното класиране на групата. Украйна е на трета позиция с 3 точки и голова разлика 4:5 и ще се надява да се класира към 1/8-финалите чрез най-добрите четири отбора. Активът им обаче може да не бъде достатъчен да се наредят сред даващите право за елиминациите места.

Отборът на Нидерландия спечели групата с три победи и 9 точки, докато Австрия е с 6. Последното място е за Северна Македония, която е без спечелена точка.

В 20-ата минута Австрия излезе напред в резултата. Алаба центрира от корнер, а пред вратата Кристоф Баумгартнер успя да изпревари бранител и да чукне топката с крак, а тя влезе във вратата на Украйна. Тимът на Андрий Шевченко отвърна с хубава атака. Шапаренко проби отляво и стреля. Бахман успя да избие, а Ярмоленко не успя да засече топката във вратата.

Украйна не успяваше да осъществи нужния натиск, а единственото добро положение до последните минути бе възможност за автогол от страна на Лайне. Той се опита да изчисти топката при центриране, но я насочи към собствената си врата. Вратарят Бахман успя да избие с мъка. До края на мача Украйна не успя повече да застраши вратата на Австрия и заслужено загуби срещата.
През целия мач момчетата на Шевченко не създадоха нито едно чисто положение за гол.

На 1/8-финалите Австрия ще се изправи срещу Италия.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00