Спорт

ЕВРО 2020: Унгария взе точка от световния шампион Франция

  19.06.2021 18:23  
ЕВРО 2020: Унгария взе точка от световния шампион Франция

Сензация на Евро 2020! Унгария взе точка от световния шампион Франция пред препълнените трибуни на "Ференц Пушкаш" в Будапеща.

Съвсем неочаквано срещата завърши 1:1, а "петлите" не съумяха да пречупят храбрите домакини. 

"Маджарите" хвърлиха в екстаз феновете си в края на първото полувреме, когато Атила Фиола откри за 1:0. В 66-ата минута Антоан Гризман изравни.

"Петлите" са с 4 точки след първите си два мача и остават начело преди двубоя между Германия и Португалия. Унгария е с точка и голова разлика 1:4.

"Маджарите" оставиха отлично впечатление във втори пореден мач, след като бяха близо до сензация и срещу европейския шампион Португалия, но в рамките на осем минути Кристиано Роналдо и компания вкараха три безответни гола.

Домакините започнаха агресивно, без да дават свободни пространства на играчите на Дидие Дешан. В 10-ата минута Карим Бензема се озова на чиста голова позиция, но ударът му беше спасен от Петер Гулачи.

Положенията пред унгарската врата се увеличиха, като последователно Антоан Гризман, Килиан Мбапе и Пол Погба имаха своите шансове, но само ударът на Гризман бе точен.

В добавеното време на първата част левият защитник Атила Фиола се разписа след хубава атака. Той размени подавания с Ролан Шалай, влезе на скорост в наказателното поле и вкара с удар по тревата за 1:0.

Франция започна с натиск второто полувреме и успя да изравни в 66-ата минута. След статично положение пред френската врата Юго Лорис улови топката и я изрита бързо към Мбапе, който успя да центрира и Гризман се разписа с плътен шут за 1:1.

В търсене на победния гол французите натиснаха съперника още по-сериозно, а в 82-ата минута Гулачи отрази мощен удар на Мбапе.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Кристияно Роналдо: Пийте вода!
 15.06.2021 21:55      
Видео
Ето как да обелите сварените яйца за секунди
 13.06.2021 19:31