Новини

Намериха мястото на катастрофата на МиГ-29 и още части от самолета

  17.06.2021 14:50  
Намериха мястото на катастрофата на МиГ-29 и още части от самолета

"Намерено е мястото на инцидента с МиГ-29 и още части от самолета. Останките са много раздробени, самолетът се е разтрошил на много малки парчета на морското дъно.

Не е намерена черната кутия и шансовете да се случи са малки, защото машината се е разбила на малки парчета". Това съобщи на брифинг контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили.

В момента минен ловец "Цибър" обследва района и всички останки се разглеждат внимателно от дистанционно управляеми апарати. "Разполагаме с достатъчно екипи и средства за обследване на района. Не е необходимо да търсим помощ от други държави", допълни Михайлов.

Операцията по издирване на останки от машината беше подновена през днешния ден. Търсенето беше преустановено в началото на седмицата поради влошените метеорологични условия.

Контраадмирал Михайлов обясни, че операцията по търсенето и спасяването на майор Терзиев е стартирала незабавно след трагедията. Тя е продължила до 10 часа на 10 юни, когато е станало ясно, че той не е можело да бъде намерен и че, ако е катапултирал, е щял да бъде спасен.
Стартирал е следващ етап на операцията по издирването на останките. Открити са части от оборудването на самолета, които са извадени от водната повърхност и предадени на Военна прокуратура, която е започнала разследването. Тогава е открит и биологичен материал.

В акцията са участвали четири кораба от ВМС, два вертолета, три катера, общо 260 души от ВМС и 21 от Гранична полиция.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Кристияно Роналдо: Пийте вода!
 15.06.2021 21:55      
Видео
Ето как да обелите сварените яйца за секунди
 13.06.2021 19:31