Анализи

Какво право има Антон Кутев да води разпити в спортното министерство

  17.06.2021 10:35  
Какво право има  Антон Кутев да води разпити в спортното министерство
Информацията изнесена от Антон Кутев, че Станислав Недков - Стъки е получавал милиони се оказа невярна.
  кадър Нова тв

Антон Кутев,  говорител на правителството, бивш говорител на БСП, бивш член на Изпълнителното бюро на БСП, бивш депутат от БСП  е разпитвал служители на Министерството на младежта и спорта. Това се разбра от участие на председателя на федерацията по ММА Станислав Недков - Стъки в „Здравей, България” по Нова телевизия.

Поводът за участието му беше, че вчера служебният спортен министър Андрей Кузманов хвърли бомбата, че ММА федерацията на която Недков е председател е получавала милиони по младежки  програми на Министерството. Същото било валидно според Кузманов и за спортен клуб „Ипон”. Но както се разбра цялата информация на Кузманов е меко казано невярна. Недков извади документи, че в последните години по участия в конкурси са получавали едва по около 31 000 лв. годишно за младежки дейности. Същото се оказа и за „Ипон”. Получили са на два пъти за последните години по около 30 000 лв. Но друго се разбра от  Недков, че НПО-то на което дъщерята на Антон Кутев е член е  участвало в конкурси и е спечелило финансиране.

Има и още нещо много смущаващо. Антон Кутев е  ходил в спортното министерство и е разпитвал служители. Кутев също участва в сутрешния блок на Нова тв, но не можа да отговори адекватно какво право има да ходи и да разпитва хора по министерства. Той не е нито прокурор, нито следовател. Ако има нарушения си има ред. Уведомяват се компетентните органи и те вече имат право да разпитват, но не и Кутев.Този скандал може и да се окаже фатален за министъра на спорта. Излязоха информации, че той е в конфликт на интереси, защото все още е председател на федерацията по модерен петобой, а това по закон е недопустимо.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00      
Видео
Интелигентните прозорци от следващо поколение
 16.11.2021 20:33