Новини

Шефът на Граф Игнатиево защити МиГ-29

  13.06.2021 18:08  
Шефът на Граф Игнатиево защити МиГ-29
  Darik

МиГ-29 са изправни самолети. Това каза пред bTV бригаден генерал Николай Русев, който е командир на авиобаза "Граф Игнатиево". Процесът на поддръжка на самолета не е целеви еднократен, той се проверява и поддържа постоянно. Всички части са нови и пристигат от Русия, те имат гаранция и ресурс. Всичко е спекулация. Всяко говорене, че са остарели - също, защото те се поддържат в перфектно състояние. Има ги и всички системи, за да се спаси пилотът, обясни ген. Русев.

Той обясни, че след всеки опит за спекулация с теми, свързани с авиацията, ще се действа законосъобразно. По отношение на летателните часове на пилотите, той каза, че те наистина са малко. Ген. Николай Русев каза, че от началото на годината до момента на катастрофата загиналият пилот е имал 12 часа и 50 минути летене, което Русев определи като малко.

Веднъж в годината се изпълняват пускови полети над море, няма как да има повече, каза още Русев. Трябва да има последователни решения и действия в тази посока, добави той. Относно семейството на загиналия пилот Русев изрази възхищението си към силата, с която са го посрещнали: "Няма как да не се чувствам виновен за това, че не успях да върна у дома майор Терзиев. Не усетих никакъв укор. Напротив, казаха ми: Благодаря. Съпругата му даже ми сподели, че тя е знаела рисковете и че ще се справят", сподели командирът на авиобаза "Граф Игнатиево", който съобщава тъжната вест на роднините на загиналия пилот. Той не пожела да развива хипотези за причините за случилото се, но коментира, че е важно да се намери "черната кутия" на време. В солена среда в морето тя може да оцелее 10 дни, добави Русев.

По-рано днес от Министерството на отбраната съобщиха, че издирването на "черната кутия" на изтребителя МиГ-29.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Навигационна система за обувки
 12.06.2021 20:03      
Видео
Мъж зашлеви Еманюел Макрон
 08.06.2021 22:21