Икономика

Радев на конференцията Три морета: Трябва да направим региона по-атрактивен за туризъм и инвестиции

  08.06.2021 14:49  
Радев на конференцията Три морета: Трябва да направим региона по-атрактивен за туризъм и инвестиции
  БНТ

Политическото говорене вече не е достатъчно. Трябва да направим региона по-атрактивен за туризъм и инвестиции. Това заяви президентът Румен Радев пред международната конференция "Три морета", на която участват водещи експерти от транспортния сектор.

Само след месец България ще бъде домакин на шестата среща на върха по инициативата "Три морета", на която ще присъстват държавните глави и делегации от всички страни членки.

"Ще имаме много по-голям успех в развитието, ако обединим нашите усилия", заяви държавният глава.

Според Радев страните от инициатива са изправени пред сходни предизвикателства.

"Инициативата възникна, защото страните от региона имаха мъдростта да преценят, че сме 12 страни с много сходни исторически и икономически траектории и ще има много полза, ако обединим усилия", заяви Радев.

Според президента България е погледнала отвъд географския и времевия обхват на инициативата. Държавният глава заяви, че се нуждаем от практически действия.

"Няма как да догонваме тези държави, ако не ги догоним в инфраструктура, транспорт и дигитална свързаност. За това и тази амбиция на инициативата да погледнем към нашия регион", допълни президента.

На събитието присъства и министърът на икономиката Кирил Петков: "За мен тази инициатива е много важна, защото "Три морета" означават население от 12 милиона и над 2 трилиона БВП. Тези 12 страни са огромна икономическа възможност за всички нас", заяви той.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео Новини
Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София
 08.06.2021 08:10      
Видео
Камери на военен кораб заснеха НЛО
 07.06.2021 14:03