Цв. Томов: Ако няма нов договор за машини за гласуване, ще организираме изборите с наличните

  06.06.2021 22:22  
Цв. Томов: Ако няма нов договор за машини за гласуване, ще организираме изборите с наличните

ЦИК изпрати до фирмата „Сиела Норма“ писмена покана за преговори по обществената поръчка за доставка на още 1500 машини за изборите.

Преговорите са насрочени за 14 часа в понеделник. Фирмата ще получи проект на договор и още утре може да представи оферта и ценово предложение за машините.

В петък управителят на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров информира ЦИК, че обявената цена от 6 милиона и 500 хиляди лева за машините е недостатъчна. По изчисление на доставчика ще бъдат необходими 15 милиона лева.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов заяви, че избори могат да се осъществят и с наличните досега 9600 машини:

„Ако не се стигне до договор, ще организираме изборите с наличните машини за гласуване и ще следим внимателно ситуацията.

Явно е, че акцентът трябва да падне много повече върху подготовката на екипите в тези секции, които можем да преценим като по-рискови - в малки населени места, с голям брой избиратели.

Организацията на гласуването би могла да позволи да се осигурят условия за гласуване на всички избиратели, дори в най-големите секции“.

Същевременно днес в три района на София - "Люлин", "Триадица" и "Подуяне" - беше проведено пробно машинно гласуване. Средно минута е била необходима за вота на гласоподавател, показват данните до момента.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00