Новини

Христо Иванов: ГЕРБ се готвят за 65 депутата в следващия парламент

  05.06.2021 22:30  
Христо Иванов: ГЕРБ се готвят за 65 депутата в следващия парламент

„Има много негативни сценарии след изборите. Но един от тях е този, в който спасяването на редник Райън - корупционния играч Борисов, се превръща в централна политическа сюжетна линия. И цялата република бъде заложена на неговото оцеляване“, коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред радио „Дарик“.

Според него още от предния парламент ГЕРБ очевидно се готвят да атакуват изборите.

"Те вече вероятно си подготвят пресконференцията, че този резултат, „който не ни харесва“, е резултат на нелегитимни избори. Това е част от стратегията на Борисов: „След мен и потоп“, неговото лично оцеляване. Той е най-големият източник на нестабилност в България“, добави Иванов.

Според него в момента ГЕРБ се готвят да имат 65 депутата в следващия парламент и с напредване на времето и „излизането на скелети от гардероба“ тази оценка ще става още по-консервативна и резултатите няма да се харесват.

„Единственият начин да се закрепят на политическата сцена като някакъв фактор, който е в състояние да отбранява своя лидер, защото той може да остане извън затвора само като политически лидер, е да оспорват резултатите от изборите. Да създават някаква паралелна история, че все още могат да бъдат във властта, да задават тон, че някой трябва да се съобразява с тях и че Борисов е фактор. Това е изключително опасно за републиката“, добави Иванов.

„ГЕРБ са в тежка изолация заради своята токсичност. Борисов персонално е най-големият фактор за политическа нестабилност в България, като използва за заложник партия ГЕРБ. Той е латиноамерикански диктатор в балкански вариант“, каза още той.

Христо Иванов е убеден, че визираният в санкциите на американското правителство по закона „Магнитски“ политик, е именно Бойко Борисов. Според него не трябва да се забравя описанието на въпросния политически лидер включва и определението „официално лице“. Такова не може да е лидер на извънпарламентарна партия.

„Само едно лице отговаря на това описание, защото то е облечено във власт. Овластено лице и лидер на партия. Това е Бойко Борисов – министър-председател и лидер на партия“, заяви съпредседателят на „Демократична България“.

„САЩ дефинират корупцията като проблем на колективната сигурност. През този закон САЩ гарантират онзи периметър на сигурност, който споделят с нас. Санкциите са оценка, че България е едно от най-слабите звена. Това е един от най-големите резултати от управлението на ГЕРБ“, добави той.

Според него въпросът със сигурността отдавна е надхвърлил разбирането за „хора с фуражки и зелени чорапи“, а е много по-широкообхватно разбиране.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31