Томислав Дончев: Делян Пеевски няма роля в управлението на ГЕРБ

  04.06.2021 22:24  
Томислав Дончев: Делян Пеевски няма роля в управлението на ГЕРБ

"Това е много силен политически сигнал и към българските политици, и към българските институции, и към българското общество. Безспорно означава, че институциите едва ли са се справили добре".

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването "Панорама" по БНТ. Повод за думите му бяха наложените от САЩ санкции на българи, сред които бизнесменът Васил Божков и бившият депутат от ДПС Делян Пеевски.

"В текста няма нито една изненада. Дали това означава слабост на държавните институции – мисля, че да. Ние носим отговорност за г-н Манолев, но всички останали фигури са създавани много преди да се появим ние", заяви Дончев. Попитан няма ли Пеевски някаква роля по време на управлението на ГЕРБ, Томислав Дончев посочи: "Не. Не си спомням той да ни е бил коалиционен партньор. Каква роля да има?"

"Важно е прокуратурата да провери цялата тази информация", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Той беше категоричен, че управлението на ГЕРБ не е подслушвало политици. "Как си представяте например премиер вечер край камината да подслушва политици. Ние универсално сме виновни за всичко, което не е особено удобна роля", заяви Томислав Дончев.

Попитан ще даде ли ГЕРБ заявка за участие в евентуален бъдещ кабинет след изборите на 11 юли, той каза: "За мен е подозрително всяко участие е политиката, ако не включва подобна заявка“.

"Не мисля, че обвинението в токсичност е вярно. Това е част от политическата ситуация – ще мине и ще отмине. Ние ще търсим възможно най-добрия резултат на изборите. За мен голямата политическа задача е да се намери модел на някакво политическо равновесие и партиите в следващия парламент да сформират правителство, не задължително с нас. Политиката е отговорност – да съставиш кабинет и да има на кого да се сърдят хората", коментира Дончев.

"Епохата "Борисов" в ГЕРБ ще продължи", каза още зам.-председателят на партията.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Пенсионер с Ferrari влетя в мола
 28.12.2021 20:15      
Видео
Заровен жив за 50 часа: това е най-гледаното ВИДЕО за 2021 г.
 19.12.2021 08:02