Шоу

На рождения ден на Мария Бакалова, по кината тръгва и нейният бг дебют

  04.06.2021 09:54  
На рождения ден на Мария Бакалова, по кината тръгва и нейният бг дебют

На 25-ия рожден ден на актрисата Мария Бакалова, по кината тръгва и нейният дебют в български пълнометражен филм. Лентата носи заглавието "Като за последно" и е с режисьор Ивайло Пенчев. За сценария му помагат покойният вече Божан Петров и колегата от програма „Христо Ботев" на Българското национално радио Весел Цанков. Заглавието беше представено предпремиерно в Бургас.

Някой определят филма като романтична комедия, но всъщност това е смешно-тъжна история, която може да се случи навсякъде по света.

През последните 50 години не съм се снимал във филм, от който да се срамувам. Това каза за БНР Бургас изпълнителят на главната роля Васил Банов.

"Опитвам се да бъда истински и в живота и на сцената и на екрана. Имам реално отношение и такова е отношението ми към хората и към всичко, което правя."

На екрана Банов си партнира с изгряващата звезда на световното кино Мария Бакалова.

"Бях определен да играя тази роля и съм пробвал с 25-30 момичета. Тя от първия миг, от появата ѝ, аз усетих, че нещо се случва."

Историята разказва за момиче, което трябва да бъде спасено от самоубийство със силата на любовта и това не може да стане без поредица от комични ситуации, разказа режисьора Ивайло Пенчев.

"Основната ни цел беше, зрителят да погледне отстрани на своето обкръжение, на приятелите и семейството си. "Като за последно" е многопластов филм, не е чиста комедия, не колонада. Напротив - изключително сериозни теми развива - за приятелството, за семейството, за любовта, за отчуждението. Важен в днешно време филм."

Сред съзвездието от любими актьори ще видим още Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Яна Маринова, Станимир Гъмов.

"Тук зрителите ще ги видят в друга светлина, в други образи, нещо, което не са правили нито в театъра, нито в киното"

"Като за последно" грабна наградата на публиката на фестивала Златна роза.

Кинопремиерата беше отложена заради пандемичните ограничения, но от днес комедията „Като за последно" вече може да се гледа на големия екран.

 


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Заснеха падането на метеорит в кратера на вулкан
 03.06.2021 13:29      
Видео
Най-икономичният и екологичен самолет в света
 31.05.2021 13:40