Анализи

Ангел Кунчев: Рано е за отпадането на маските на закрито

  01.06.2021 14:01  
Ангел Кунчев: Рано е за отпадането на маските на закрито
  БТВ

Малко е рано е за отпадането на маските на закрито, коментира тази сутрин пред Би Ти Ви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той коментира и спада в броя на новозаразените с COVID-19. "Ако ние задържим 14-дневна заболеваемост под 60 на 100 000, нито една държава няма да има основание да има претенции към българските граждани, пътуващи зад граница", смята Кунчев.

"Над 420 000 души официално са преболедували COVID-19, а 1,3 милиона души са имунизирани, но това не е достатъчно, за да гарантираме, че няма да има нова епидемична вълна. Затова ще трябва да продължи ваксинационният процес много по-устойчиво. Темпът на ваксиниране е бавен", заяви той.

"Истината е, че ако си имал шанса да не се срещнеш с този вирус досега и имаш четири вида ваксини и не се имунизираш - това е тотална безотговорност и към собственото ти здраве, и към обществото", категоричен е Кунчев. Според него е нужна широкомащабна комуникационна кампания, "която да убеди българския народ да се ваксинира". "Кой когото харесва, трябва да чуе от него колко е важно да се имунизираш", коментира Кунчев.

Кунчев призна, че според него затварянето на областните градове и затварянето на парковете в началото на пандемията са били излишни мерки.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Най-икономичният и екологичен самолет в света
 31.05.2021 13:40      
Видео
Вулканът Етна отново изригна
 26.05.2021 10:53