Новини

Изправи се, Мутри, вън! се отказва от субсидията

  01.06.2021 10:16  
Изправи се, Мутри, вън! се отказва от субсидията

"Дойде писмо от министъра на правосъдието, че субсидията ще ни бъде отпусната, което е глътка свеж въздух и възможност за някакво начало на кампанията. Въпреки тоталната липса на пари, реших да не ползвам полагащата ми се субсидия". Това написа в профила си във фейсбук адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се, Мутри, вън!", като помести и писмото, с което се отказва от нея.

"Очевидно субсидията е цел за зверски пазарлъци за по-голямо и мазничко парче от нея, разбирано незнайно защо, като „кюфте“? Е, ние новите политици идваме, за да дадем, не да вземем", допълва той.

"В 45-то НС гласувах против предложението за намаляване на субсидията на един лев, тъй като ние гражданите от „Мутри/герб ВЪН!“ не разполагаме със собствена телевизия, олигарси, пари и прочие екстри, жизнено нужни на всеки един политически проект. Всъщност, дотолкова нищо не става без много пари, че големите партии теглят кредити срещу субсидията за кампания от години", пише още адвокат Хаджигенов.

"Голият популизъм е вреден, а целта на субсидията е да предостави средства за развитие на политическите субекти за да не формират зависимости. Естествено, това не работи добре, контролът е неефективен, което позволява субсидията да бъде цел номер едно на повечето „стари“ и „опитни“ политици, че и не само, при това за цели, нямащи общо с предизборна кампания и или развитие на политически проект", пише още той, като отбелязва, че "само герб я влагат във банка за да им стои за старини….".


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Най-икономичният и екологичен самолет в света
 31.05.2021 13:40      
Видео
Вулканът Етна отново изригна
 26.05.2021 10:53