Автомобили

Rolls-Royce представи най-амбициозния автомобил, създаван някога

  29.05.2021 18:20  
Rolls-Royce представи най-амбициозния автомобил, създаван някога
  Youtube

Тази седмица Rolls-Royce Motor Cars представи луксозния модел Boat Tail, който от компанията обявиха за “най-амбициозния автомобил, създаван някога.”

Boat Tail е четириместен автомобил с дължина близо 5.8 метра, като задната част на модела е във формата на палуба на яхта. От него ще бъдат произведени само три броя, а цената на луксозната кола засега не е обявена.

Новият модел беше представен заедно с новото подразделение на Rolls-Royce на име Coachbuild - програма само с покани, която ще позволява на най-заможните клиенти на компанията да си поръчват уникални автомобили.

Всеки автомобил Boat Tail е персоанлизиран според изискванията на купувачите, които са си сътрудничили в продължение на четири години по програмата Coachbuild.

Над 1 800 нови части са разработени за автомобилите Boat Tail, всеки от които разполага с луксозни характеристики, като двойни хладилници за шампанско и поръчкови часовници, които могат да бъдат носени или поставени в колата.

Описвайки модела като “прекрасна, великолепна кола,” главният изпълнителен директор на Rolls Royce Торстен Мюлер Отвос заяви, че клиентът е участвал във “всяка стъпка от това пътешествие” и че създаването на подобни поръчкови автомобили е “изживяване, което не може да се купи с пари.”

“Това е нещо изключително рядко и нещо, което само избрана група от хора може да направи,” казва той пред CNBC, добавяйки, че подразделението Coachbuild ще е само малка част от цялостния бизнес на компанията.

От Rolls-Royce обявиха, че следващият проект по програмата Coachbuild вече е в ход, но засега все още няма подробности за него.

Бионсе и Джей Зи може би са поръчали най-скъпата кола в света.

От Rolls-Royce не са потвърдили официално, че звездната двойка са собствениците, но от производителя на луксозни автомобили представиха модела Boat Tail кабриолет, който е за неназован клиент.

Синият автомобил, който е в тон с името на дъщерята на семейство картър Блу Айви и общия им афинитет към този цвят, разполага с редица луксозни екстри, сред които въртящи се коктейлни маси и двоен хладилник за напитки, според Page Six. Смята се, че цаната, която също не е потвърдена официално от компанията, е 28 млн. долара.

От Rolls-Royce конкретно описват способността на хладилника да запазва “любимото на клиента шампанско Armand de Brignac” при температура от “точно шест градуса по Целзий.” През февруари Джей Зи продаде 50% от дела си в Armand de Brignac на Moët Hennessy.

Според източници на Telegraph, “се смята, че този фантастичен автомобил е поръчан от Beyoncé и Jay-Z като всички детайли по съвпадат с техните любими неща.”

 


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Вулканът Етна отново изригна
 26.05.2021 10:53      
Видео Шоу
Рафи спечели Капките
 25.05.2021 08:29