Анализи

Българските патриоти – коалиция на съгласието

  27.05.2021 11:55  
Българските патриоти – коалиция на съгласието

"Българските патриоти“ са единствената коалиция на съгласието. Показателна за консенсуса е идеята на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов трите формации в патриотичното обединение (ВМРО, НФСБ и Воля) да не включват председателите си в изборните листи за предсрочния парламентарен вот на 11 юли. Това бе  възприето веднага и без условия от Валери Симеонов и Веселин Марешки.

Бившият министър на отбраната Каракачанов е прав, че по този начин формациите показват как противоречията между партийните лидери минават на заден план. Нещо, което не се случва в други коалиции, като БСП, Изправи се. Мутри вън! и дори в Демократична България. При патриотите напред излиза българският  национален интерес. Това е стратегия, носеща посланието, че борбата не е за властови постове, а за просперитета на нацията.

От много години предизборна коалиция, която със сигурност ще влезе в следващото Народно събрание, не е демонстрирала такова зряло политическо поведение. Това е сигнал, че в новия  парламент патриотите ще надградят успехите си – те удържаха предизборните си обещания от 2017 година и благодарение на тях днес минималната пенсия е 300 лева, а минималната работна заплата – 650 лв. Истанбулската конвенция не беше подписана заради техните усилия – още тогава патриотите доказаха, че политическите им позиции съвпадат както с исканията на суверена, така и на Конституционния съд – след спечелената битка в парламента той постанови, че конвенцията е противоконституционна.  Всичко това не е забравено от избирателите.

Не трябва да остава встрани и започналата модернизация на българската армия – процес, който е реалност благодарение на Каракачанов като вицепремиер и военен министър. Съвсем наскоро, на 6 май, военните ни сили демонстрираха възможности, които не са показвали от десетилетия.

Ако патриотите, обединени отново, изпълнят предизборните си обещания от кампанията за вота на 4 април, като, например,  700 лева средна пенсия, през втората година майчинство да се получава минимална работна заплата (сега се дават 380 лева), данъчни облекчения за всяко работещо семейство, безплатни учебници за децата, то  със сигурност ще бъдат незаобиколим фактор не само в 46-тото НС, но и в бъдещи управления.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Вулканът Етна отново изригна
 26.05.2021 10:53      
Видео Шоу
Рафи спечели Капките
 25.05.2021 08:29