Икономика

Атина остана без метро тази сутрин заради стачка

  26.05.2021 10:43  
Атина остана без метро тази сутрин заради стачка

Атина остана без метро тази сутрин поради стачка на работещите. Местните власти пуснаха извънредни автобуси за туристите, предаде БНР.

Туристите в Атина останаха изненадани от затворените станции на метрото. Жителите и гостите на гръцката столица пътуват с личните си автомобили, което предизвика задръстване по пътищата, или с автобусите, които са с повече от допустимия брой пътници.
Извозват туристите с автобуси, за да се спазват мерките. Всички линии на метрото са спряни за няколко часа тази сутрин. Работещите в компанията стачкуват, с което нарушиха решение на съда, че стачката е незаконна.

Исканията на синдикатите са за по-високи заплати и стриктно спазване на мерките срещу пандемията. Липсват дори резервни части за мотрисите на метрото, съобщават от синдикатите.

Хотелиерите призоваха работещите в метрото да не преминават към крайни действия, защото това се отразява негативно на туристическия сезон. Синдикатите предупреждават, че ако не се решат проблемите, работещите в метрото са в готовност за нови стачни действия.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Вулканът Етна отново изригна
 26.05.2021 10:53      
Видео Шоу
Рафи спечели Капките
 25.05.2021 08:29