Шоу

Кремълският балет идва през септември в София

  26.05.2021 09:41  
Кремълският балет идва през септември в София

 Музикално-продуцентска компания "Жокер медиа" през септември подготвя голяма изненада за почитателите на класическото балетно изкуство.Държавният Кремълски балет ще покаже в Зала 1 на НДК на 7 септември - "Спящата красавица", на 8 септември - "Лебедово езеро" по музика на П. И. Чайковски и на 9 септември "Фигаро" по музика на В. А. Моцарт и Дж. Росини.

Гастролът на Държавния Кремълски балет е под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България.

Кремълският балет е създаден от известния руски хореограф, н.а. РФ проф. Андрей Петров през 1990 година.

Театърът е разположен на територията на Московския Кремъл, в Държавния Кремълски дворец, на чиято сцена вече 30 -ти сезон балетът показва своите спектакли.

През годините с трупата са рабоили такива майстори на хореографията като Юрий Григоворич, Владимир Василиев, Уейн Иглинг /Великобритания/, Андрис Лиепа. От първия ден на основаването на театъра до доследния ден от своя живот водещ педагог-репетитор е забележителната прима Екатерина Максимова.

За 30 години откакто съществува спектаклите на Кремълския балет са посетени от повече от 6 милиона зрители само в Кремълския дворец.

В актива си балетната трупа има над 100 гастрола в 30 страни.Билетите за спектаклите са в продажба от 21 май в мрежата на Ивентим.

Оркестрина и втори балкон ще се продават в билетния център на НДК. Цени на билетите от 40 до130 лв.

Заради противоепидемиологичните мерки броят на местата е ограничен.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Вулканът Етна отново изригна
 26.05.2021 10:53      
Видео Шоу
Рафи спечели Капките
 25.05.2021 08:29