Новини

Радев: Въвеждането на сертификат за COVID-19 не трябва да създава бариери и дискриминация

  25.05.2021 12:20  
 Радев: Въвеждането на сертификат за COVID-19 не трябва да създава бариери и дискриминация

Приетата цел за намаляване на парниковите газове с 55 на сто до 2030-а година поставя България в трудно положение. Това заяви президентът Румен Радев на влизане в Европейския съвет в Брюксел, предаде БНР.

"В тази ситуация възможностите на България за маневриране са изключително ограничени. Затова ще настояваме да се отчитат спецификите на държавите, различният старт на държавите-членки и въвеждане на мерки, които да защитават конкурентоспособността и да гарантират социална поносимост на зеления преход", сподели държавният глава.

По повод другата тема, която европейските лидери ще обсъждат днес - сертификата за CОVID-19, държавният глава подчерта: "Въвеждането на този сертфикат обаче не трябва да създава нови бариери, нови задължения и не трябва по никакъв начин да въвежда дискриминация между европейските граждани. Нуждаем се и от стимули за възстановяване на работата на важни сектори в икономиката и особено в туризма. Ще разгледаме и механизъм за споделяне на ваксини от държави членки към трети страни, като за България приоритет са Западните Балкани с акцент върху Република Северна Македония", коментира Румен Радев.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео Шоу
Рафи спечели Капките
 25.05.2021 08:29      
Видео
Баба направи няколко обиколки на писта със своето 911 GT3 RS
 22.05.2021 21:00