Икономика

Ковид мениджър - новата хитова професия

  18.05.2021 21:00  
Ковид мениджър - новата хитова професия

От 15 юни в Италия отново ще бъдат възможни големите сватбени тържества, които досега бяха забранени заради коронавирусната епидемия.

Но ще има едно условие. Организаторите на събитието трябва да наемат така наречения Ковид мениджър, съобщава италианската телевизия Скай Ти Джи 24.

Това е нова професия, която в скоро време може да се окаже доста актуална. Ковид мениджърът е този, който ще се грижи дали се спазват правилата за социална дистанция и носене на маски по време на сватбените тържества. Той ще следи и дали хигиената е на ниво.

Ковид мениджърът освен това ще трябва да провери дали всички участници и гости в церемонията имат сертификат за изкаран COVID-19, или сертификат за поставена ваксина срещу коронавируса, или пък негативен тест за коронавирус, направен до 48 часа преди деня на събитието.

Ковид мениджърът освен това ще съхранява и списък на присъствалите на тържеството 14 дни, така че в случай на зараза да бъдат проследени бързо контактите.

Тази професия може да се адаптира за всяко по-голямо мероприятие, като например наградна церемония, конференция, кръщене и др.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Състезание във видеоигра или реалния живот?
 18.05.2021 21:20      
Видео
Pavell & Venci Venc’ с нова серия поетичен хип-хоп
 17.05.2021 14:00