Новини

Кунчев: Извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена до края на юни

  16.05.2021 15:00  
Кунчев: Извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена до края на юни

Извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде удължена с още месец - до края на юни. Това заяви пред bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев:

"С обявяването на тази обстановка са свързани доста от мерките, които се прилагат и без нея те не могат да действат, така че вероятно ще е необходимо поне с един месец тя да бъде удължена".

„Зелените коридори“ няма да се закриват, облекчава се раздаването на ваксини за личните лекари - те ще ги получават от РЗИ-тата и от ДКЦ-тата, които ще бъдат определени в заповед. Обмислят се промени в правилата за влизане в България - децата до определена възраст да не се тестват, каза Кунчев:

"Според мен е по удачно да е 5-6 години, тъй като вземането на проба и от по-малките деца е по-неприятно, по трудно за осъществяване, особено в такива условия - на граница или някъде другаде".

Ангел Кунчев допълни, че ще се разшири и списъкът с държави, от които влизането е забранено заради разпространението на индийския вариант на вируса на територията им.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Заровен жив за 50 часа: това е най-гледаното ВИДЕО за 2021 г.
 19.12.2021 08:02      
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54