Новини

ГЕРБ оттегля номинацията на Красимир Ципов за председател на ЦИК

  06.05.2021 13:28  
ГЕРБ оттегля номинацията на Красимир Ципов за председател на ЦИК

Партия ГЕРБ ще оттегли номинацията на Красимир Ципов за председател на новата Централна избирателна комисия. Това обяви лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов след като свика тази сутрин Изпълнителната комисия на партията в централата на ГЕРБ.

Борисов нарече капан липсата на други кандидати за председател от страна на новите политически сили:

"Това направиха вчера - с мълчалив, престъпен сговор. Може ли партии с претенциите да управлява да отиват в президентството без председател!? На базата на какво, на коя претенция? Ние да не сме кьорави, дето викаше баба, да не виждаме комбинациите и капана, в който ни вкарват? Решенията в ЦИК се вземат с две трети мнозинство. Сиреч тия хора нямат абсолютно никакво влияние срещу тоя сговор“, коментира Борисов.

Вчера по време на консултациите при президента с парламентарно представените сили за номинациите за новия 15-членен състав на Централната избирателна комисия, единствено партия ГЕРБ имаше кандидат за председател на Комисията.

Самият Ципов посочи, че след консултациите вчера при президента станало ясно, че има само една единствена кандидатура за председател на ЦИК:

“След като разсъждавах в късния следобед на вчерашния ден си позволих да помоля вечерта премиера тази сутрин рано да свикаме заседание на управителния орган на ГЕРБ -изпълнителната комисия, за да анализираме така създалата се ситуация. Вчера станахме за пореден път свидетели на това, че всички други партии решиха реално да избягат от отговорност”, каза той.

“Аз не се притеснявам от това че съм номиниран за председател на ЦИК и че мога да бъда определен като такъв”, заяви още Ципов, цитиран от БГНЕС.

Помолен да коментира обявеното намерение на ГЕРБ да оттегли кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза:

"Честит празник! Честит празник и на господин Борисов, и на цялата Централна избирателна комисия, на всички български граждани. Нека да празнуваме. С лични прищевки.. Мисля, че държавата няма да пропадне. Държавата ще пребъде".


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09