Шоу

Наследниците на Майкъл Джексън победиха данъчната служба на САЩ в съда

  05.05.2021 13:58  
Наследниците на Майкъл Джексън победиха данъчната служба на САЩ в съда

Данъчен съд в САЩ присъди сериозна победа за наследниците на Майкъл Джексън в дългогодишната им съдебна битка. Магистратите разпоредиха, че данъчната служба е надценила към момента на смъртта на Джексън състоянието му и затова наследниците е трябвало да платят изключително висок данък, съобщи Асошиейтед прес.

Данъчната служба е оценила три от оспорваните елемента от състояние на Майкъл Джексън на 482 милиона долара след смъртта му през 2009 г. Съдия Марк Холмс обаче определи стойността им на 111 милиона долара, което е близо до оценката, направена от наследниците. Те обявиха съдебното решение за огромна победа за децата на Майкъл Джексън.

Един от оспорените елементи, признат от съдията, е стойността на имиджа на Краля на поп музиката. Данъчната служба я оценява на 161 милиона долара, а съдия Холмс я оцени на едва 4,15 милиона долара. Той отбеляза, че макар Джексън да бе оправдан по всички обвинения по време на процеса през 2005 г. за малтретиране на деца, обвиненията продължили да го преследват.

Освен това, въпреки че разпродавал билетите за концертите от световното си турне непосредствено преди смъртта си, Джексън не можел да намери спонсор и партньор за мърчандайз. Според съдебното решение Кралят на попа не е спечелил и пени от имиджа си от 2006 до 2008 година.

Данъчното задължение за наследниците на Джексън стигна до 700 милиона долара след ревизия през 2013 г. Около 200 милиона от тях са лихви за просрочени задължения.

Предмет на спора бяха също делът от 50 на сто на певеца в "Сони/Ей Ти Ви Мюзик Паблишинг" – каталог, който включва и 175 песни на "Бийтълс". В списъка попада и каталог, включващ писани от него песни. Данъчните оценяват всичко това на около 320 милиона долара, докато съдията намали оценката до едва 107 милиона долара към момента на смъртта на изпълнителя.

Наследници на Джексън са майка му и трите му деца. Въз основа на решението на съдия Холмс данъчните задължения ще бъдат преизчислени и няма да има наказателни лихви за просрочие.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Ицо Хазарта - Само споко
 04.05.2021 11:38      
Видео
Астронавт отгледа два вида зеленчуци в Космоса
 03.05.2021 21:11