Шоу

Какво накарало Тихомир да се превърне в Мелиса?

  05.05.2021 11:06  
Какво накарало Тихомир да се превърне в Мелиса?

Той вече е... тя. Тихомир Рангелов, познат от риалитито "Фермата", вече фигурира в мрежата като Мелиса, а съвсем скоро името и полът му ще бъдат сменени и в официалните документи за самоличност.

В миналото си той е многократен шампион по културизъм, ММА боец и елитен спортист, а към днешна дата тя е блондинка с телосложение на жена, а измененията във външния вид идват с всеки изминал ден.

Тихомир Рангелов цял живот сънува себе си като жена, знаейки, че мечтата все някога ще се превърне в реалност. Години наред жената в тяло на мъж събира кураж и смелост, за да разкрие истината за себе си. Следва хормонална терапия и в момента Мелиса е на 30% от феминизацията си и настоящата ѝ визия няма да е тази, която виждаме сега. Транс-жената споделя, че пътят към промяната не е лесен и не се влияе от негативните коментари, а точно обратното - храни се от положителните мнения и любовта на хората.


Мелиса се страхува от операции и никога не е била под пълна упойка. Своята визуална промяна постига с хранителни режими и прием на хормони. Няма намерение да си слага силикон, тъй като се радва на естествен бюст, но може би един ден би коригирала лицето си. Не би се подложила и на операция за смяна пола, тъй като смята, че така ще загуби своята индивидуалност и ще заприлича на всички останали жени.

Няма идол, нито подражава на някого, но за сметка на това има мъж до себе си, с когото е от 10 години и в негово лице открива необходимите любов и подкрепа.

Какво кара Тихомир/Мелиса да стане от мъж на жена? С какви трудности се е сблъсквал по пътя на своята трансформация и как приемат решението му неговите близки... споделя самата тя в интервю за Trafficnews:

- Кога разбра за първи път, че искаш да бъдеш жена?

- Осъзнах, че искам да бъда жена, когато бях на 20 години. Но съзнателно го имам и чувствам в себе си още от малка. Като цяло, единствено състезанията по културизъм ме спряха да призная това, когато бях на 20. Другият месец навършвам 35 години и като направя равносметка, тази стъпка я отлагах цели 15 години. Спомням си, че още като дете си играех с кукли, докато типичните за момчетата камиони и колички по никакъв начин не привличаха вниманието ми. Дори тогава знаех, че нещо в мен е различно, но не можех да го осъзная. Има много транс-джендър деца, но за съжаление хората си мислят, че това е някакъв вид поза или прищявка, а истината далеч не е такава. Всъщност, това състояние се нарича полово разстройство и се среща при нисък процент от хората. Например, изследвания при едно 14-годишно момиче транс-джендър, което се чувства като момче показват, че самият и мозък е мъжки устроен. Това състояние вече е научно доказано – не е нито болест, нито нещо, което просто ти щуква да направиш ей така. В съня си аз винаги съм била жена! Независимо колко мъжествена съм била, колко състезания по културизъм съм спечелила и т.н., аз винаги щом затворех очи бях жена. В днешно време, това е нещо напълно нормално и много хора се сблъскват с него. Аз дълги години отлагах всичко това, поради не едно обстоятелства, но просто изведнъж реших, че животът е кратък и трябва да изживяваме мечтите си. Аз винаги съм желала от цялото си сърце това да се случи един ден, но все си казвах „сега не е момента”, „как ще ме разберат хората”, „ще ми се подиграват ли”. Изведнъж реших, че не трябва да ми пука и да бъда себе си, да покажа другата си страна – истинската, а не фалшивата. Притеснях се как ще реагират моите близки и през всички години събирах опит и кураж.

- Но малко от тях говорят за това свое състояние и показват открито своята трансформация, както ти правиш…?

- Да, аз показвам промените по мен на етапи. Повечето хора обаче се показват едва след пълното завършване на трансформацията си, заличавайки напълно предишния си образ. Аз през живота си не съм претърпявала операции, страх ме е от тях. Не съм била и под пълна упойка. Моята идея е, че показвам промените по себе си, които се случват напълно натурално, без намесата на каквито и да е козметични интервенции. Без ботокси, филъри и силикони…, както го правят обикновено. При мен е абсолютно естествено и аз още 2 години ще се променям. В момента се намирам на 30% от трансформацията ми.

- Трудно ли постигна този резултат – от тяло на културист до тяло на жена?

- Ако не бях участвал по състезания и изградил толкова много мускули през години със сигурност сега щеше да ми е много по-лесно. Сега летвата е още по-висока и е по-трудно, но аз се справям.

Какво накарало Тихомир да се превърне в Мелиса?
- Каза, че твоята промяна е естествена. Как се случва това, без да си се подлагал на пластични интервенции?

- Дълго изучавах какво и по колко трябва да се взима, за да бъде този процес на трансформация безвреден. Обучавах се през всички тези години на хранителни режими, тъй като след като започнеш да взимаш хормони напълняваш, и ако не следваш правилния начин на хранене ще изглеждат така, сякаш караш бременност. Аз в момента се чувствам така, сякаш съм в първото тримесечие на бременност, тъй като се трансформирам. Представете си какво ми е отвътре и колко съм емоционална. Даже и цикли имам, които не са със кървене, а на емоционална основа. Хората си мисля, че е много лесно, и че се правим на палячовци…. Не е така! Това е изключително трудно, трябва да имаш много голяма психика, воля и смелост, тъй като дискриминацията в България е много голяма. Аз съм на път на променя мирогледа на хората…

- А как ви влияят негативните коментари?

- По абсолютно никакъв начин. Аз бях подготвена и 15 години тренирах за тези негативни коментари. Вече тези мнения нямат никакво значение за мен. Който каквото и да ми каже, аз просто си изпълнявам мисията и целта. Всъщност искам да кажа, че аз се храня от положителните коментари, които за мое учудване са повече от хейтърските. Не очаквах такава подкрепа от всички, хората наистина ми изпращат любов. Колеги от работата ми, семейството ми и приятелите ми – никой от тях не ме отхвърли.

Какво накарало Тихомир да се превърне в Мелиса?
- Казахте, че ви е страх от операции и пълни упойки, но това е една неизменна част от трансформацията мъж-жена. Мислила ли сте, кое ще е първото нещо, което ще промените в себе си?

- Гърди не, тъй като аз имам гърди и то натурални. Те си растат като на тийнейджърка. Чашка Б съм, но имам капацитет и за C! Интересното е, че преди мъжете ме питаха за гърди и лежанка, а сега жените започнаха да ме питат как да увеличат гърдите си.

Може би първо бих променила лицето си – устни, вежди, скули… външността си…, но това ще се случи след 3 години, не сега.

- А мислила ли си за истинска смяна на пола?

- Не! Между другото половината от транс-жените не го правят. Другата половина го правят, но съжалят за това свое решение. Моето мнение е, че това по средата не те прави по-малко жена или повече мъж. Това е грешно разбрано и не е задължително да се прави. Самата операция е доста скъпа, много по-опасна и болезнена и е възможно да има лоши последствия. Също така могат да се получат дефекти при тази операция и хората, които я правят след това съжаляват. С нея ставаш като всяка една втора обикновена жена – не си нито различна, нито оригинална. Именно това отличава нас –транс хората от останалите. Именно затова толкова малка част се решават да се подложат на тази интервенция. В световен мащаб „за” са 30%, а против 70% от трансджендърите.

Какво накарало Тихомир да се превърне в Мелиса?
- Ти като какъв пол се определяш?

- Аз се определям като жена! Първоначално се „блъсках” между два пола – незнаех мъж ли съм, жена ли съм. В момента обаче, ако някой се обърне към мен в мъжки род се обиждам вътрешно, става ми гадно. Като ми кажат второто име и ми става лошо, защото аз външно все още може да не съм изцяло жена, но вътрешно съм. Самият глас също няма как да го оправя, защото веднъж минеш ли мъжки пубертет гласът се изменя. Всичко е тренинг! Вариант е да си направя операция на гласните струни, но аз не искам и просто трябва да се тренира, иска се време да се науча да избягвам ниските тонове.

- Смяташ ли да смениш и името си официално, по лична карта?

- Да, дори вече съм задействала процедурата. Затова обявих, че съм Мелиса, тъй като официалните документи са пуснати и вече чакам да получа новата си лична карта. Ще сменя не само името си, но и пола. Изисква се бележка от личен лекар, от психиатър и документ за изкарана поне една година хормонална терапия. Много хора се бъркат и си мислят, че смяната на пола е само хирургична – не! Смяната на пола по достига по химически и хормонален път. Само така може да бъде изменена цялата структура – кожата, окосмяването, мазнините, лицето – абсолютно всичко.

Какво накарало Тихомир да се превърне в Мелиса?
- Какво беше усещането, когато за първи път се погледна в огледалото и там видя образ на жена?

- Това го почувствах преди 3 месеца. Първоначално изпадах в страшни депресии, тъй като не се харесвах, а за да започнат да действат хормоните отнема поне едно 8 месеца. Аз чаках с нетърпение да видя някакви резултати, но те не се случват толкова бързо. После лека полека започнах да заприличвам на жена и едва сега го усещам истински. Все още си имам някои мъжки черти, но трябва да минава време, за да се случват нещата.

- Имаш ли идол, на когото искаш да приличаш?

- Не! Аз искам да съм пример. Още като бях културист са ми задавали този въпрос, но и тогава отговорът ми е бил, че нямам идол. Винаги съм искал да бъда себе си.

- Имаш ли си приятел и какъв трябва да бъде мъжът до теб?

- Имам приятел, да. Заедно сме от 10 години, но не искам да говоря за личния си живот. Но като цяло за мен е много важно между двама души да има подкрепа, разбирателство и обич. Аз обичам човека по душата, а не по външния вид.

- Какви са твоите мечти и как виждаш живота си след 10 години?

- Бъдещите ми мечти ще се случат след 3 години, когато ще финализирам хормоналната си терапия. Нямам никакви болни амбиции. А как виждам живота си след 10 години… същия като сега.

Какво накарало Тихомир да се превърне в Мелиса?


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Рядко Ferrari F40 изгоря в Япония
 10.05.2021 14:38      
Видео
Мистериозен филм представи новата колекция на моден гигант
 06.05.2021 21:09