Новини

Румен Радев връчва последния мандат за съставяне на правителство на БСП

  05.05.2021 08:28  
Румен Радев връчва последния мандат за съставяне на правителство на БСП

Президентът Румен Радев връчва последния проучвателен мандат за съставяне на правителство. Ще го получи парламентарната група на "БСП за България". Социалистите вече обявиха, че ще върнат мандата веднага и няма да предлагат кабинет.
За първи път в най-новата ни история, няколко месеца след редовни парламентарни избори, ще има предсрочен вот за ново Народно събрание. Партиите в 45-я парламент не успяха да сформират кабинет.
След официалния отказ на коалицията ГЕРБ-СДС да предлага правителство, миналата сряда партията на Слави Трифонов  - "Има такъв народ" -  получи и веднага върна на президента втория проучвателен мандат.  Това ще направят днес и от "БСП за България" след като получат от президента третия и последен мандат за съставяне на правителство.
След 3 неуспешни опита 45-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство президентът Румен Радев ще трябва да назначи служебен кабинет.
Държавният глава трябва да издаде и указ за разпускане на Народното събрание, в който да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09