Спорт

ЦСКА победи Арда с 1:0. Любо Пенев: Лош дебют на VAR

  04.05.2021 08:23  
ЦСКА победи Арда с 1:0. Любо Пенев: Лош дебют на VAR
  lap.bg

С гол на Юрген Матей в 88-ата минута ЦСКА победи "Арда" Кърджали в исторически мач за родния футбол. Срещата на "Българска армия", с която се откриха плейофите за първата шестица, бе дебютна за системата за видеоповторения (VAR) по родните терени.

Два пъти се наложи намесата на системата. Първо в началото на второто полувреме след претенции на Греъм Кери за дузпа. Положението обаче бе ясно и главният съдия Станимир Тренчев не го гледа. Втората ситуация бе в 75-ата минута, когато домакините искаха 11-метров наказателен удар след нарушение срещу Бисмарк Чарлс.

ЦСКА излезе на второ място в Първа лига, събирайки 53 точки, като има с една повече от "Локомотив" Пловдив. "Арда" е четвърти с 45 точки.

Двата тима ще се изправят един срещу друг отново след две седмици във финала за Купата на България.

Системата за видеоповторения (VAR) дебютира в България при победата на ЦСКА с 1:0 над "Арда" Кърджали в мач от първия кръг на плейофите за първата шестица. При две ситуации имаше дискусии, а след двубоя треньорът на домакините Любослав Пенев коментира, че е видял чиста за дузпа за неговия тим, която обаче не била свирена.

"Какво да коментирам? Има монитори, телевизия, ван, бусове. Разбрах, че има ситуации за полемика. Току-що гледах една чиста дузпа, която не е отсъдена за нас. Това е една от ситуациите, например. Исторически ден, но нека подхождаме сериозно. Като има тази услуга - нека да я ползваме. Засега това, което виждам е, че не се случва нищо. Лош дебют, така бих го нарекъл. Това е моето мнение", каза треньорът.

"Мисля, че направихме достатъчно, за да спечелим трите точки. През първото полувреме имаше брак в играта ни - пропиляхме полувремето. След почивката нещата се коригираха. Заслужена победа. Направихме необходимите корекции след първото полувреме и нещата се получиха".

"Благодарен съм на феновете и ги приветствам с "Добре дошли". Да не мислим за финала. Имаме мач в петък, мислим за следващия противник. Ние се готвим за мача. Нашата работа е да подготвим футболистите.", каза още Пенев.

ЦСКА и "Арда" ще се изправят един срещу друг отново след две седмици във финала за Купата на България.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31