Свят

Храмовете в Русия отвориха врати за Възкресение

  02.05.2021 13:00  
Храмовете в Русия отвориха врати за Възкресение

За Великден храмовете в най-голямата православна страна - Русия, отвориха врати за миряните, въпреки ограниченията, наложени заради коронавируса.

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил пожела на православните християни духовно здраве и вяра, че възкръсналият Христос открива реална възможност за промяна на живота към по-добро. По традиция той  оглави пасхалното богослужение в главния храм на страната „Христос Спасител“.

В традиционното си послание към вярващите патриархът нарече тазгодишния Великден особен:

„Възкресението Христово победи главния враг на човечеството - смъртта. Сегашната Пасха е особена и тази особеност се заключава в надеждата, че напастта на пандемията също ще отмине и, оставяйки ни редица важни уроци, все пак ще ни напусне завинаги“.

По думите на патриарха пандемията ни е напомнила колко крехко е човешкото битие и колко ценен е животът, колко важна е отговорността и колко ценно е живото човешко общуване, което не може да бъде заменено от виртуалното:

„Призовавам всички вас, скъпи братя и сестри, в тези светли пасхални дни да поразмишлявате за живота и да го видите през призмата на пандемийните уроци. И да станете по-добри, по-отговорни и по-внимателни един към друг. И нека ни помага в това възкръсналият Господ“.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Крокодил нахлу на тренировката на канадски клуб
 29.04.2021 20:45      
Видео
Димитър Рачков - Вайръл
 26.04.2021 13:11