Спорт

Меси ще остане в Барселона, съобщи неговият баща и агент

  30.04.2021 11:36  
Меси ще остане в Барселона, съобщи неговият баща и агент

Бащата и агент на аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси - Хорхе, на среща с президента на испанския клуб Жоан Лапорта обяви намерението на сина си да продължи договора си, съобщава испанският телевизионен канал TVE. 

По-рано беше съобщено, че Меси може да се съгласи на намаляване на заплатата с 50% заради нов договор, но Барселона ще трябва да изпълни няколко условия. Настоящият договор на Меси с клуба е до края на юли 2021 година. По предложение на Хорхе Меси, синът му трябва да получи договор до 2022 година, след което нападателят възнамерява да премине в американския клуб Интер Маями, един от собствениците, на който е Дейвид Бекъм. 

След като завърши кариерата си в САЩ, Меси планира да се завърне в Испания и да заеме място в администрацията на каталунския клуб. В замяна на тези условия той е готов да подпише ново споразумение с намаление на заплатата с 50%, за което настоява изпитващият финансови трудности тим на Барселона. 

33-годишният Меси е прекарал цялата си кариера в този клуб, като още на 13 години пристига от Аржентина и е включен в школата на Барселона. Аржентинецът е рекордьор по спечелени награди Златна топка - шест пъти, а четири пъти изведе Барса до титлата в Шампионската лига. 

Десет пъти е бил шампион на Испания, шест пъти е вдигал над главата си Купата на Краля и осем пъти е печелил Суперкупата. Три пъти стана и междуконтинентален шампион с отбора, а също толкова взе и Суперкупата на Европа. Меси е олимпийски шампион и световен вицешампион с националния отбор на Аржентина.

 


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Ицо Хазарта - Само споко
 04.05.2021 11:38      
Видео
Астронавт отгледа два вида зеленчуци в Космоса
 03.05.2021 21:11