Анализи

Бойко Ноев: Кой ще каже какви са тези 800 милиона, които Путин поиска от Борисов и Радев България да върне

  26.04.2021 18:42  
Бойко Ноев: Кой ще каже какви са тези 800 милиона, които Путин поиска от Борисов и Радев България да върне

Ясно е, че има корупциони обвързаности на руски и български кръгове на най-високо ниво. Ние все още не знаем какви са тези 800 милина, които Путин поиска от Борисов и Радев България да върне, как се осчетоводени тези пари, попита в студиото на Би Ти Ви експертът по национална сигурност Бойко Ноев.

Нека да питат депутатите министъра на финансите, да каже как са платени пари. Какво е имала България да връща на руснаците във връзка с „Южен поток“…Защо не се каже как се построи „Турски поток“, как се предприеха стъпки за съсипването на българската военна индустрия, подчинявайки я на руската…Това има връзка с т.на. лицензи…В тези процеси участват Дончев, Борисов и Караниколов… Освен това БТК и  „Дунарит“, който беше купен от Емилиан Гебрев с бели пари,  не трябваше да попаднат в български ръце. Защо не се разследва това от прокуратурата? Защото трябва да се прикриват следи, които водят до най-високите етажи на властта. Това е в интерес на задкулисната власт. Има основание да се счита, че тя е свързана с кръгови в Русия, коментира Ноев.

Експертът по национална сигурност коментира и скандала в Чехия и българската следа в него.

По думите му не е вярно, че има връзка между взривовете в Чехия и намерения на Гебрев да изнася тези муници в Украйна. ЕМКО ще направи достояние документите до българската общественост, с които да докаже това, посочи Ноев.  

Според него ключовият въпрос  е защо от България властите не говорят.

Защо България не разследва българския „Новичок“…Цацаров стана за смях с рукулата... По времето на Гешев постоянно се спира разследването, бута се в друга посока. Моето обяснение е на друго ниво, на правителствено – стратегическата корупция, която обвързва българските и руските кръгове на най-високо ниво, аргументира позицията си експертът по национална сигурност.

Ноев прогнозира, че сред цялата тази каша, ще избухват все повече бомби и новини, които няма как да не стигнат до истината. Когато дойде новото правителство и новото ръководство на ДАНС, на прокуратурата – ще излязат документи, които свидетелстват за възпрепятстване на разследването на една група от хора, в която участват Борисов, Пеевски и Гешев…, а Гебрев е само една малка песъчинка от всичко, което е подчинено на руснаците, казва Бойко Ноев.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Димитър Рачков - Вайръл
 26.04.2021 13:11      
Видео
Георги Симеонов–JJ посвети песен на Земята, мира и любовта
 25.04.2021 21:35