Новини

БСП: Трифонов провали възможността да се разгради моделът Борисов

  26.04.2021 18:13  
БСП: Трифонов провали възможността да се разгради моделът Борисов

След заявката на „Има такъв народ“ за връщане на мандата, от БСП събраха на извънредно събрание Изпълнителното си бюро. Въпросът, който стои пред столетницата, е какво да прави, ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на тях, съобщи Нова ТВ.

„Най-вероятно ще го върнем. Лично мнение изразявам в момента. При нас тези решения се вземат от Националния съвет. Никой не иска да управлява с нас. Вие видяхте публичните изяви на всички партии. Така че най-моралният жест от наша страна е да върнем мандата”, смята Манол Генов.

На заседанието Изпълнителното бюро на БСП е приело позиция, която бе разпространена до медиите.

“С връщането на мандата Слави Трифонов провали възможността да се разгради моделът Борисов. От партията „Има такъв народ“ хвърлят държавата в хаос и осигуряват връщането на ГЕРБ. Отказът да подкрепят мораториума даде възможност Борисов да се окопае във властта", заявиха официално от партията.

Според социалистите връщането на мандата блокира актуализацията на бюджета с осигуряване на средства за здраве, икономика и социални мерки.

Действията му блокират приемане на Плана за възстановяване и устойчивост. Целят единствено промени в Изборния кодекс за овладяване на ЦИК и увеличаване на секциите в чужбина, с което помагат на ДПС. Промяната се оказа подмяна. Задкулисието се прероди в нов образ.”, казват още от БСП в позицията си.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Димитър Рачков - Вайръл
 26.04.2021 13:11      
Видео
Георги Симеонов–JJ посвети песен на Земята, мира и любовта
 25.04.2021 21:35