Шоу

Два дни честват Лили Иванова

  23.04.2021 17:05  
Два дни честват Лили Иванова
  google

Два дни честват Лили Иванова покрай рождения й ден, който е на 24 април, пише „Телеграф“.

Празненствата ще бъдат съсредоточени по обществената телевизия, а там най-силно присъствие ще има предаването „БНТ на 60“, което й посвещава уикенда и за пръв път прави изключение с две поредни издания за една звезда.

„Лили е най-сниманата личност в БНТ през тези 60 години. Да, Тодор Живков сигурно има като часове повече от всички конгреси, но като пъти никой не може да мине Лили. А и обичта на феновете е неоспорима“, каза пред „Телеграф“ режисьорът на „БНТ на 60“ Станислав Терзиев. В двата дни по БНТ ще бъдат пуснати над 55 песни. А принципът за пръв път ще бъде музикален джубокс – тоест от песен в песен или по-скоро откъс от песен след откъс и няма да има нито дикторски глас зад кадър, нито традиционният водещ Драго Драганов да обяснява. „Идеята е зрителят през цялото време да пее. Защото тук няма непознати текстове, всички песни са хитове“, пояснява режисьорът.

От БНТ се свързали с Лили Иванова, за да й обяснят за двете предавания, а тя не проявила никакви претенции. Дори не поискала да разбере списъка с песни. Благодарила. Те няма да бъдат представяни хронологично, а разбъркано и ще има скок в различни години. „Началото е предвидимо, а краят ще е изненадващ“, обясни Терзиев. Така може да се предположи, че в началото ще е „Събота вечер“ на Йосиф Цанков, с което започва телевизионният път на звездата, която кара един валяк в първата си изява. БНТ обаче е снимала още варианти на песента и може да се очаква, че някои от тях ще бъдат включени в клипа. От анонса става ясно, че част от тези 55 песни ще са „Без радио не мога“ на Георги Костов, „Панаири“ на Тончо Русев, „Щурче“ и „Експрес танго“ на Найден Андреев, „Какво си ти“ и „Искам те“ на Тодор Филков. Терзиев обаче не потвърди дали ще има и някои от другите вечни хитове, като „Осъдени души“, „Обич“, „Детелини“, „Вечност“, „Камино“, Стари мой приятелю“ и т.н., но може да се предполага, че поне част от тях ще бъдат показани. Все пак става реч за предаване, посветено на авторските продукции на БНТ.

Ще има и премиера, непоказвана досега в нета и по телевизия, на „Бурната река“ на Ангел Дюлгеров. Тя ще е от концертно изпълнение в НДК през 2019 г. От същия концерт ще бъде пусната и „Обичай ме“ на Живко Петров.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Нов дрон DJI с уникална камера за $ 1000
 20.04.2021 19:48      
Видео
Дейвид Бекъм с най-мощното Maserati Levante
 15.04.2021 20:19