Спорт

Любо Пенев: Да не се заблуждаваме от мястото на Левски. Никакво отпускане!

  23.04.2021 14:08  
Любо Пенев: Да не се заблуждаваме от мястото на Левски. Никакво отпускане!
  Lap.bg

Никакво подценяване на съперника и строга дисциплина от първата секунда до последния съдийски сигнал - по този начин в ЦСКА се надяват да излязат победители в дербито с "Левски", което ще се играе в неделя (26 април). 

Двата тима са в полюсна ситуация. "Червените" в момента са трети с 47 точки, докато съперниците им от стадион "Георги Аспарухов" са на незавидната 9-та позиция с 28 пункта. Това обаче не трябва да успокоява футболистите, категоричен е треньорът на ЦСКА Любослав Пенев.

"Винаги подсещам моите футболисти, че не трябва да се подценява нито един съперник, без значение как се казва и кое място заема в класирането. След два дни е Вечното дерби - много важен мач, интересен мач. Не искам да говоря за фаворит, защото невинаги отборът в по-добра форма побеждава. Това е едно дерби, ние ще се подготвим за мача. Продължаваме да налагаме стила, който изграждаме и ще преследваме победата с всички футболисти, които имаме на разположение. Никакво отпускане не трябва да има в нашия отбор", заяви Пенев на традиционната си пресконференция и добави:

"Въпросът е да играем по най-добрия начин. Момчетата, които ще вземат участие, да се раздават и да бъдат дисциплинирани от първата секунда до последния съдийски сигнал. Това е най-важното. Ако има добра игра, добра организация, ще последва добро представяне, което ще бъде запомнено и с голове. Ще видим. Аз съм оптимист. Ние се готвим за всеки един мач, не само за този. Остава ни доста работа преди футболистите да излязат във ваканция"

Снимка: cska.bg

Пенев беше категоричен, че е запознат добре с формата на "сините", които записаха две загуби в последните си срещи - от "Лудогорец" и "Локомотив" Пловдив. ЦСКА пък спечели с 6:0 срещу "Монтана" и загуби с 1:2 от "Царско село". 

"Аз наблюдавам всички съперници, включително и "Левски". Това е мач, в който ние трябва да подходим да не се заблуждаваме от това къде се намира "Левски". Играят сериозно и с много желание. Спирам до тук, няма да разкривам повече неща. Очаквам сериозен мач и битка. Всеки един отбор, който се изправя срещу ЦСКА иска да даде максималното, така ще бъде и в неделя.", убеден е той.

В типичния си стил Пенев критикува медиите, че не са достатъчно критични към съдийството. 

Снимка: Lap.bg

 

"Вие сте силни медии, но пропускате този важен момент да анализирате. Трябва да намерите вашето мястото в този наш български футбол и да престанете да позволявате да ви мачкат и да ви нареждат", каза той.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Нов дрон DJI с уникална камера за $ 1000
 20.04.2021 19:48      
Видео
Дейвид Бекъм с най-мощното Maserati Levante
 15.04.2021 20:19