Шоу

Енергийни напитки за мозъка сутрин вместо кафе

  21.04.2021 17:37  
Енергийни напитки за мозъка сутрин вместо кафе

Един от най-добрите начини да накарате мозъка си да работи оптимално и да ви служи подобаващо и услужливо, е като го дарявате с поне 8 часа сън всяка нощ. На сутринта вероятно първото нещо, което правите, е да посегнете към любимата си чаша кафе. То обаче ви ободрява само за момент, но не носи необходимите вещества за енергия на мозъка през целия ден. Тях можете да си ги набавите от някои други изключително здравословни напитки, с които да замените кафето сутрин и за които мозъкът ви ще ви е благодарен.

Вода с лимон

Водата с лимон е известна като средство за детокс на тялото и ускоряване на метаболизма рано сутрин на гладно. Тя обаче дава и много енергия за мозъка. Лимоните съдържат много калий, който е важен минерал за нервната и сърдечносъдовата система. Те стимулират функциите на мозъка, подобряват паметта и концентрацията. Освен това водата с лимон поддържа и добрата хидратация на организма.

Сок от цвекло

Цвеклото е много богато на естествени нитрати, които имат съдоразширяващ ефект. Това подобрява кръвообращението и притока на кръв към мозъка, като го подхранва с кислород и хранителни вещества. Сокът от цвекло има положителни ефекти върху когнитивните функции на мозъка, подобрява паметта и концентрацията, повишава енергията. Подходящ е и като енергийна напитка 30 минути преди тренировка.

Зелен чай

Зеленият чай е много полезен сутрин вместо кафе. Той дава енергия за мозъка, благодарение на аминокиселините в състава си. Богат е и на антиоксиданти, които намаляват възпаленията и могат да предпазят нервната система от дегенеративни заболявания. Има успокояващ ефект, намалява тревожността и безпокойството, които се усилват при консумация на кофеин.

Смути с горски плодове

Горските плодове са не само сладки и вкусни. Те са изключително богати на антиоксиданти, витамини и минерали, даващи енергия и подхранващи мозъка. Антиоксидантите предпазват мозъчните клетки от увреждания и подобряват комуникацията между невроните. Изпиването на смути с горски плодове е един прекрасен начин да стартирате деня си.

Кефир

Кефирът е ферментирала напитка, която е изключително богата на витамини, минерали и полезни бактерии. Те подхранват храносмилателния тракт, чревната флора и нервната система. Кефирът балансира нервната система, благодарение на минералите в състава си. Съдържа и полезни въглехидрати, важни за мозъка.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Нов дрон DJI с уникална камера за $ 1000
 20.04.2021 19:48      
Видео
Дейвид Бекъм с най-мощното Maserati Levante
 15.04.2021 20:19