Новини

Борисов: До вчера Трифонов беше чалгар, изведнъж ДБ го подкрепя безусловно

  21.04.2021 17:20  
Борисов: До вчера Трифонов беше чалгар, изведнъж ДБ го подкрепя безусловно

Ако ГЕРБ-СДС не получат подкрепа от "Демократична България" и "Има такъв народ" за проектокабинета им, мандатът ще бъде върнат още утре или в петък. Това съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов пред столичната болница "Софиямед“, цитиран от Bulgaria ON AIR. Днес той беше изписан след спешна операция на коляното.

Въпреки, че от "Демократична България" няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ, премиерът все пак ги покани на разговор.

"С официално писмо до "Да, България", за да чуем техния официален отговор. Защото много ми е странно как уж тази дясна партия, уж казвам, защото те на практика са най-левите в момента, изведнъж започна да харесва и е готова без никакви претенции да подкрепи Слави Трифонов", заяви Борисов.

Борисов разказа как веднъж със Слави Трифонов отишли на кино. В салона се засекли с бившия премиер Иван Костов и съпругата му. Костов поздравил Борисов, но не подал ръка на Трифонов.

"Той се здрависа с мен, Слави Трифонов му подаде ръка, той си бръкна в джоба и не му подаде ръка. Партията на Иван Костов днес подкрепя тази партия на Слави Трифонов, а не най-голямата европейска, призната партия от всички. До вчера те бяха чалгари за тях, изведнъж отиваме безусловно да са те, да не са ГЕРБ. Ние това искаме да се запомни за историята. Както видяхте, блъфират с "Росенец", но ние подкрепяме за "Росенец", не само подкрепяме, а и внасяме", добави Борисов.

И посъветва Слави Трифонов да внимава.

"Аз вече на Слави Трифонов на мястото щях много да се плаша, защото ако не ти поставят никакви условия, това значи, че ти готвят капан. Аз съм я сърбал попарата на Христо Иванов, когато сменихме шефа на Софийския градски затвор, шефа на ВКС, всичко му беше добре. Като се заяви, че иска да става главен прокурор, тогава станахме лоши. Ако съм бил умен да съм го записал, но бях коректен", каза премиерът в оставка.

"Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу", уточни лидерът на ГЕРБ.

"Тези партии след като има такова брутално мнозинство - 165 души и за всички постове категорично, заедно, монолитно гласуваха, някъде са провели разговори. Ако не направят със 165 депутати, а почнат да шикалкавят, значи са страхливци и ще тичат при татко Румен да се бие вместо тях", заяви Борисов.

След импровизирания брифинг Борисов сподели снимки от престоя си в болницата, докато обикаля пациентските стаи и раздава на автографи върху дрехите на медиците, а след това и кадри как е посрещнат от кучето си в дома си в Банкя. Не пропусна да покаже и снимки с ММА бойците – Даниел Илиев и Георги Валентинов, които са го посетили и са му пожелали бързо възстановяване.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Нов дрон DJI с уникална камера за $ 1000
 20.04.2021 19:48      
Видео
Дейвид Бекъм с най-мощното Maserati Levante
 15.04.2021 20:19