Анализи Новини

Иван Костов: Не знам какви смешници са от Има такъв народ

  20.04.2021 15:29  
Иван Костов: Не знам какви смешници са от Има такъв народ
От непримирими врагове Иван Костов и Слави Трифонов могат да станат политически съюзници.

„Аз съм последният, който знае нещо за „Има такъв народ“ – те са ми много чужди като музика, като смешници, като Ку-ку бенд, като политически скечове съм бил много пъти тяхна мишена. Нищо не знам за тях“. Това заяви пред Българското национално радио бившият председател на ДСБ Иван Костов. Коментарът му бе в отговор на въпрос защо от партията на Слави Трифонов повече от две седмици след парламентарните избори не дават никакви отговори на обществото – дали ще опитат да съставят правителство или ще насочат държавата към предсрочен вот.

През последните 23 години Иван Костов е враг номер едно на Трифонов и екипа на телевизионното му шоу. Отношението на тв водещия и сегашен депутат датира от 1998 г., когато БНТ свали продукцията „Хъшове“. Още тогава се разбра, че скечовете срещу Костов и министрите от правителството му са причина за отпадането на „Хъшове“ от националната телевизия. Чашата прелива заради монтаж на сцена, в която Иван Костов краде часовника на тогавашния немски канцлер Хелмут Кол, последвана от скеч с външната министърка Надежда Михайлова, която танцува с кол (пилон).

По-паметливите помнят, че реалният повод за спирането на предаването е рекламата на „Овергаз“. По това време кабинетът „Костов“ е във война с фирмата на Сашо Дончев, за която по-рано лично Иван Костов е подпомогнал от държавата, но след това последвал разрив. А рекламата на „Овергаз“ винаги се излъчва в „Хъшове“.

След свалянето от БНТ Слави Трифонов и хората му обикалят няколко кабелни телевизии, докато не сключват договор с БТВ за „Шоуто на Слави“. През годините Слави Трифонов и сценаристите му са взимали на подбив Иван Костов стотици пъти.

Преди две години, при премиерата на книгата на бившия премиер, Трифонов написа във фейсбук: „С едно изречение ще ви опиша що за човек е Костов – книгата му струва повече от „Кремиковци“ Точка.“ Това е очевидна препратка към управлението Иван Костов, по чието време предприятия като „Кремиковци“ и БГА „Балкан“ бяха приватизирани буквално за жълти стотинки.

Приближени на Трифонов казват, че до днес шоуменът изпитва непоносимост и ненавист към Костов, като казвал, че в икономически план коронавирусът е „по-гаден от Иван Костов“. Парадоксът е, че от „Има такъв народ“ вече заявяват открито, че ако съставят правителство, единствени формации, на които ще разчитат за коалиция, са „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ А в „Демократична България“ е и ДСБ – партията, основана от Иван Костов и в която той все още има огромно влияние.

Така Трифонов ще се окаже в политически съюз с най-мразения от него човек.

 


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31