Новини

ГЕРБ ще върнат мандата, ако не ги подкрепят. Дават двама-трима депутати на Има такъв народ

  19.04.2021 10:14  
ГЕРБ ще върнат мандата, ако не ги подкрепят. Дават двама-трима депутати на Има такъв народ

Проведохме честен и конструктивен разговор. ГЕРБ е първа политическа сила, а ние заявихме своята отговорност за съставяне на кабинет. Това заяви в изявление след консултациите при президента председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Обсъдихме предизвикателствата пред станата ни и следващото правителство, геополитическите отношения, както и Плана за възстановяване", каза още Атанасова след срещата.

"Заявихме пред Радев, че сме готови да поемем мандата, а следващите дни ще стане ясен и съставът на кабинета", разкри предложеният за премиер от първата политическа сила Даниел Митов.

"България трябва да има бързи решения, с оглед на сложните геополитически отношения близо до нас, пандемичната обстановка и икономиката", допълни той.

"Ще търсим възможности за съгласие. Всичко е въпрос на разговори. Ще вземем мандата", съобщи Митов.

Относно Плана за възстановяване и устойчивост, Томислав Дончев заяви, че не е видял алтернативни текстове, а той като вицепремиер в оставка няма право да го внесе.

"Никой не иска да управлява, а всички искат да ни критикуват - това е странно", съобщи Дончев.

"Ако не му стигат двама-трима народни представители, ще подкрепим правителство на "Има такъв народ". Правим това, за да има стабилно управление", коментира Томислав Дончев подкрепата към партията на Слави Трифонов.