Новини

ГЕРБ са готови с кабинет, Радев не бързал за служебно правителство

  19.04.2021 09:25  
ГЕРБ са готови с кабинет, Радев не бързал за служебно правителство

"Ние сме готови и за опозиция, и за управление и за служебно правителство. И преди сме били в подобна ситуация, не ни е страх нито от проверки, нито от ревизии. Готови сме и за предсрочни парламентарни избори". Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на започналите тази сутрин консултации на държавния глава с парламентарно представените партии за формираните на нов кабинет.

От своя страна президентът Румен Радев бе категоричен, че не бърза да съставя служебен кабинет и подчерта, че "трябва да работим да имаме възможно най-бързо редовно отговорно правителство, с необходимата подкрепа".

"Искам да разсея някои спекулации, че аз бързам със служебен кабинет. Напротив, аз изтъквам какви са предизвикателствата", посочи той.

"Президентът не може да бъде архитект на бъдеща коалиция или управление. Нямам такива правомощия и не искам по никакъв начин да забърквам президентската институция в този процес. Отговорносттта за това е в Народното събрание и се надявам да има необходимия диалог", продължи Радев.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Дейвид Бекъм с най-мощното Maserati Levante
 15.04.2021 20:19      
Видео
Б.Т.Р. с нов сингъл
 13.04.2021 19:34