Новини

Жълт код за обилни валежи в почти цялата страна

  19.04.2021 08:08  
Жълт код за обилни валежи в почти цялата страна

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се понижава. Ще остане облачно, валежите ще продължат и на много места ще са значителни. Предупредителен жълт код за обилни валежи е обявен в почти цялата страна.

През деня в отделни райони ще има и гръмотевична дейност; възможни са градушки. До вечерта дъждът ще отслабне, на места временно и ще спре. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, привечер ще започне да се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса, дневните ще се понижат и максималните ще са между 8 и 13 градуса, съобщиха от НИМХ.
Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, значителни - след обяд. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 9-11 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1500 метра - от дъжд. На места валежите ще са значителни, в отделни райони ще има и гръмотевична дейност. До вечерта явленията ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, по най-високите части от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

И във вторник облачността ще е по-често значителна, все още ще има и превалявания, но ще са на места, ще са краткотрайни и предимно слаби. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В сряда ще има повече слънце, а по-значителни временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове. На места, главно в Източна България и планините ще превали краткотрайно. В Южна България вятърът ще отслабне, на места и ще стихне, в Северна ще остане до умерен, ще отслабне през нощта. Минималните температури ще са по-ниски, максималните ще започнат да се повишават.

Източник: НИМХ, БТА


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Нов дрон DJI с уникална камера за $ 1000
 20.04.2021 19:48      
Видео
Дейвид Бекъм с най-мощното Maserati Levante
 15.04.2021 20:19