Новини

НА ЖИВО брифинг на ГЕРБ. Борисов: Спрете да спекулирате, че няма план за възстановяване

  18.04.2021 09:43  
НА ЖИВО брифинг на ГЕРБ. Борисов: Спрете да спекулирате, че няма план за възстановяване

Започна брифингът на политическа партия ГЕРБ, на който се обсъждат актуални теми.

Премиерът в оставка Бойко Борисов и ГЕРБ с изявление. Повод се оказа решението на НС да го извикат на изслушване за плана на възстановяване.

Той за пореден път показа картата след вота, където в 24 района ГЕРБ е първа политическа сила. "Не мога да знам от къде идва това приповдигнато самочувствие на нашите колеги", каза той.

Поясни, че ГЕРБ има повече гласове от БСП, Мая Манолова и Татяна Дончева взети заедно. Заяви, че Росенец повече няма да бъде закачан, както и че няма да има мажоритарни избори.

"До кога ще чакат?", каза той. Борисов поясни, че не иска да се спекулира, че няма план за възстановяване. "Не е възможно да се изчете в НС, трябва да им го чета до края на юли", каза той. Поясни, че именно затова са го внесли в НС.

Спрете да спекулирате, че няма план, каза Борисов. Имало вътре за санирането, за електронното управление. "Няма само за асфалт. Ето ви го", каза той.

Коментира и критиките за разформироването на НОЩ. Отрече това да е на инат. Ако искате да има шаб, то Симидчиев, който вече е шеф на здравната комисия, то оглавява щаба", предложи Борисов.

По думите му обаче злобата на опонентите стигнала до там,че в петък приели оставката на кабинета. Така възникнало спор. Припомни Конституцията, че стария действа до назначаването на новото. Но помни как е било при Станишев - когато оставката на старото се гласува с приемането на новото.

Само че те искали да уязвят ГЕРБ и бързали с оставката.

Сега министрите в сряда можели да поискат да се върнат в НС. ГЕРБ и ДПС нямат общо и целия летен преврат е общо действие между Да,България и ДПС, каза Борисов.

Напомни за успешното БГ председателство. Не сме ли тези, които двойно вдигнахме доходите?", попита Борисов и припомни как световните агенции вдигат рейтинга на България. Отрече да са правили чисти. На социалистът Драгомир Стойнев сестра му още работил в едно министерство.

Сега вместо мнозинството да си направи щаб с едно гласуване, ако искат да вършат работа.... Няма да си изпусна нервите, ако искат да ме вкарат в словобудство, каза той. 

Фискалният резерв пък минал над 8 млрд. "Нека видим колко е бил при Орешарски", каза той. Отново напомни за справянето с мигрантската криза и то благодарение на него.

Коментира и умелото управление на пандемията. "Българите не разбраха в голямата си част бизнесите,че има пандемия",каза той и напомни, че при намаляването на вълните са отваряли мерките и всички да работят.

През юни всяка седмица ще идват по 400 000 ваксини от Пфайзер . Така по думите на Борисов за 2 месеца ще приключим с ваксинацията. "Тепърва ще видите колко обещания ще бъдат изпълнени", каза той. Поясни, че намерил само едно , което той не изпълнил - скенера за Окръжна болница, като поръча на здравния министър да свършат тази работа. 

Дончев на свой ред също коментира Плана за възстановява и заяви, че коментарите по него са без той да е прочетен.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21      
Видео
Пенсионер с Ferrari влетя в мола
 28.12.2021 20:15