Икономика

Разрешават организираните пътувания от 30 април

  17.04.2021 21:52  
Разрешават организираните пътувания от 30 април
  google

От 30 април се разрешава провеждането на организирани пътувания. Туроператори в Благоевград започнаха подготовката за сезона. Тази година основно ще заложат на екскурзии с една или две нощувки в България, както и на почивки през лятото на родното Черноморие за 5 или 7 дни.

Интерес за почивки у нас има и туроператори вече правят първите записвания, информира БНТ.

Заради пандемията вече втора година туристически агенции се преориентират към предлагане на екскурзии и почивки основно в България. За една екскурзия с една нощувка в къща за гости и посещение на различни туристически обекти, офертата излиза до 100 лева на човек.

"Трябва да се пренастрои и психиката на хората, че трябва да опознаят родината и както казва Алеко Константинов, да я обикнат, нали", заяви Здравка Чимева, която е управител на туристическа агенция.

"Ние с моето семейство всяка година почиваме в България, за нас това е една наистина пълноценна почивка. Предпочитаме повече да ходим на планина, на палатки, бунгала, на такива неща по да имаме пряка връзка с природата", коментира Кирил Михитарски.

"И преди пандемията ние почивахме тук. Защото ни харесва, имаме си абсолютно всички условия, имаме си и прекрасни планини, хубаво море, така че защо да избираме чужбина", каза Надя Боринарова.

Мишо и Тинка Стоилови пък се надяват да могат да използват депозита си от миналата година и да почиват в Гърция това лято.

"Ние сме предплатили за Гърция, още седят парите, една година стоят там парите в туристическата агенция за миналата да ходим, обаче отпадна, покрай пандемията се промениха нещата и не сме ходили и не са ни върнали парите и чакаме сега, като се оправи, сега ще ги ползваме", коментира Мишо.

"Нещата са много сложни да се надяваме живи и здрави и това ще мине", допълни Чимева.

За момента повечето резервации за екскурзии в България са предимно за къщи за гости и семейни хотели.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00      
Видео
Интелигентните прозорци от следващо поколение
 16.11.2021 20:33