Анализи

Слави Трифонов: Новият шериф в града

  11.04.2021 12:50  
Слави Трифонов: Новият шериф в града

Правителството на България може да бъде оглавено от шоумен. Това съобщи руския вестник Независимая Газета.

Посочва се, че Трифонов не е първият, превърнал медийната си популярност в политически капитал. За разлика от Доналд Тръмп и Володимир Зеленски, обаче винаги е бил с политическа позиция.

Платформата за журналисти от Балканите bne IntelliNews определя Трифонов като ‘‘Новия шериф в града‘‘. Посочва се, че има слухове за негови връзки с Мултигруп, за които той ще трябва да даде обяснение.

Германската медия ‘‘Нойе цюрихер цайтунг‘‘ го определя като мегафон на недоволните. Припомня се негов концерт преди няколко години.

Там той се появи на мотор, приличайки на застаряващ мъж, приличащ на тийнейджър, опитващ да привлече вниманието. Холандското издание De Standaard припомня, че шоументът от дълго време се подиграва на управляващите.

Той е заявил своите политически амбиции преди четири години, въпреки че основа своята партия преди две. Посочва се, че той не разкрива картите си, а се въздържа с коментари в социалните платформи.

Италианският автор Андреа Таркини го нарича ‘‘Българският Бепе Грило‘‘. Посочва се, че политиката в защита на обикновените граждани е в основата на неговата програма.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
3 281 дрона взеха участие в шоуто на Genesis
 08.04.2021 21:14      
Видео
Вижте запалването на автокъщата на Антониото
 08.04.2021 09:00