Новини

Марешки: Ние се гордеем, че не сме част от този сбирщайн

  11.04.2021 10:17  
Марешки: Ние се гордеем, че не сме част от този сбирщайн

„Ние останахме под чертата - вярно е, но останахме и над блатото, в което в момента се е превърнало 45-ото Народно събрание. На фона на новоизбраните депутати ВОЛЯ стои почтено и авторитетно, патриотично. Ние се гордеем, че не сме част от този сбирщайн”. Така коментира резултатите от изминалия парламентарен вот лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в ексклузивно интервю за Нова ТВ.

Според него „такава безпринципност, жажда за постове, министерства и за кокала не сме виждали”.

„Те се изпокараха преди да се съберат и това, най-вероятно, унижава и погнусява техните избиратели, които ги пратиха в парламента”, добави Марешки.

Той обясни, че е негативно настроен към новата власт, защото случващото се показвало огромен страх от станалото или дълбоко задкулисие.

„Страхът от случилото се е виден. Това, че отзад прозира дълбокото задкулисие, което в момента се опитва покрай такива като мен, отзад, тихомълком, да си реди корпоративните и корупционните схеми - отвращава българския избирател”, уточни лидерът на ВОЛЯ.

Марешки е на мнение, че конструкцията, която се е получила, скоро ще рухне под натиска на всички здравомислещи българи. Той е учуден защо толкова се бави свикването на Народно събрание, след като народните представители вече са ясни.

„Страната ни все още е в тежка епидемиологична обстановка и някой трябва да се бори с това. Вместо да се свикат народните представители, колкото могат - да съставят нещо, да се борят или да се разпуснат и да отидем на нови избори, виждаме едно задкулисие”, обясни Марешки.

Според него било възможно патриотичните формации да са на нивото на „Демократична България” или ДПС, ако са се били явили заедно на изборите.

„Чета за задкулисни договорки между ДПС и ВМРО. В крайна сметка всеки си носи кръста, всеки отговаря пред Господ. Гражданите наказаха и тях. Много си вярваха, че ще успеят да минат чертата самостоятелно, но справедливостта възтържествува”, заключи Марешки.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
3 281 дрона взеха участие в шоуто на Genesis
 08.04.2021 21:14      
Видео
Вижте запалването на автокъщата на Антониото
 08.04.2021 09:00