Новини

ДПС припомни фраза на Доган и обяви: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ и БСП

  09.04.2021 16:00  
ДПС припомни фраза на Доган и обяви: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ и БСП
  Darik

Движението за права и свободи проведе първото си заседание след изборите. Мога да кажа, че постигнахме много добър резултат. Ние сме единствената партия, която увеличи своя резултат на тези избори. Докато ГЕРБ и БСП загубиха съответно над 300 000 и 450 000 гласа, или 20 и 37 мандата, ДПС увеличи своите гласове с над 20 000, а мандатите си с над 4. ДПС не загуби нито един мандат от тези, които ги имаше в предишното Народно събрание. Това е нашата оценка на данните след окончателните резултати от ЦИК. Това сподели на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде Novini.bg

,,Българските избиратели гласуваха с желание за промяна и потвърждаваме, че вотът на избирателите го разчитаме като желание за промяна. В ДПС започнахме промяната от себе си, залагайки на младите ни кадри по време на европейските, местните и сега на парламентарните избори. Ние имаме иновативна програма за ускорено икономическо развитие на България с приоритети нови технологии и наука, така че ние сме в крак с това, което заявиха с гласа си българските избиратели'', посочи още той.

По отношение на сегашната политическа ситуация в страната Карадайъ припомни една фраза на почетния председател на партията Ахмед Доган от 2018 г.

,,Програмният кабинет за ускорено развитие е сериозен тест за това доколоко сме узрели и готови да надмогнем нашето партийно его и да направим нещо съществено за стандарта на живот на хората'', припомни думите на Доган Карадайъ и допълни, че тази тема е толкова актуална днес, колкото бе актуална и през 2018 г.

,,Ето защо Движението за права и свободи няма да подкрепи правителство на срутилите се партии. Говоря за ГЕРБ и БСП. Но България трябва да участва в общия европейски дебат и затова, водени от грижата за хората и страната, бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, което да има ясни и точни цели, но без да участваме в него. Можем да предложим примерни цели, като например борбата с COVID-19, социално-икономическите мерки в подкрепа на бизнеса и Плана за възстановяване и устойчивост'', подчерта Мустафа Карадайъ.

В заключение лидерът на ДПС призова всички партии и коалиции в новия парламент за диалог и отговорност, уверявайки, че ако не се стигне до реализирането на кабинет, от ДПС са готови за нови избори.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
3 281 дрона взеха участие в шоуто на Genesis
 08.04.2021 21:14      
Видео
Вижте запалването на автокъщата на Антониото
 08.04.2021 09:00