Свят

Готвят кратък, но много строг локдаун

  07.04.2021 17:18  
Готвят кратък, но много строг локдаун

Канцлерът на Германия Ангела Меркел подкрепя исканията за кратък, но „много строг” локдаун в страната, за да се ограничи разпространението на коронавируса, предаде „Ройтерс”.

Германия се опитва да се справи с третата вълна на коронавируса и премиерите на няколко провинции призоваха за краткотраен, много строг локдаун, на фона на усилията за ускоряване на ваксинационната кампания. Всеки призив за краткотраен локдаун, който да е в сила в цяла Германия, има основание, каза пред журналисти правителствената говорителка Улрике Демер.

Тя обърна внимание, че в страната расте броят на пациентите в интензивните отделения. Само за денонощие той е нараснал с пет на сто, уточни Демер. 298 души са починали за изминалите 24 часа. Нужно ни е стабилно равнище на разпространение под 100, каза Демер, визирайки броя на случаите за период от 7 дни на 100 хиляди души. В момента този показател е 110,1, по данни на института "Роберт Кох".

Германското правителство обмисля дали да въведе национални, а не регионални ограничителни мерки. Обхватът на рестрикциите не помага за приемането им, изтъкна говорителката. Докато някои провинции бяха наложили вечерен час за Великден, други експериментираха с известно облекчаване на ограниченията. В Германия от началото на коронавирусната пандемия са потвърдени близо три милиона случая на инфекция с COVID-19, което нарежда страната на десето място в света по този показател.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Вижте запалването на автокъщата на Антониото
 08.04.2021 09:00      
Видео
Катерач изкачи необезопасен един от най-високите небостъргачи
 04.04.2021 16:48