Новини

От патриотичните формации само ВМРО влиза в парламентa

  02.04.2021 16:42  
От патриотичните формации само ВМРО влиза в парламентa
  google

Това показват последните социологически изследвания на „Галъп“, „Екзакта“, „Алфа рисърч“, „Тренд“, „Афис“, Центъра за анализи и маркетинг, „Сова Харис“ и „Барометър България“

Само ВМРО влиза в следващия парламент от всички патриотични формации. Това показват последните социологически изследвания на „Галъп“, „Екзакта“, „Алфа рисърч“, „Тренд“, „Афис“, Центъра за анализи и маркетинг, „Сова Харис“ и „Барометър България“. 

Днес излезязоха изследванията на „Галъп“ и „Екзакта“. 
Според „Галъп“ ВМРО е сигурен участник в 45-тото НС, като събира поне 4.4 процента подкрепа, а данните на „Екзакта“ показват 4.3%

В четвъртък още няколко агенции публикуваха допитванията си. 

„Алфа рисърч“ прогнозира, че на вота ВМРО получава 4 на сто. АФИС пък отчита 4.6% подкрепа за партията с лидер настоящия военен министър и вицепремиер Красимир Каракачанов. 

Центърът за анализи и маркетинг също посочва ВМРО като сигурен участник в бъдещото НС с 4.6 процента. Проучването на агенция „Тренд“ отрежда 4.3 на сто. 

На 22 март „Сова Харис“ прогнозира 4.7 процента за ВМРО, а седмица по-късно – на 30.03 „Барометър България“ отчете  подкрепа за „патриотите“, в зависимост от избирателната активност, между 8.4 и 10.2 процента.

От изследванията е видно, че ВМРО са се справили много добре по време на кампанията, която се отличаваше липса на негативни коментари спрямо опонентите. Вместо това имаше само припомняне на направеното от ВМРО за 4 години в управлението, както и посочване на конкретни проблеми, които трябва да бъдат решени в следващия мандат.

В управленската си програма ВМРО предлага средна работна заплата от 2500 лева, както и средна пенсия от 700 лева. За стимулиране на сектор „Туризъм“ в Ковид кризата „патриотите“ са заложили ваучери за почивка на стойност 100 лева за всеки осигурен български гражданин, пенсионер и учащ. 

ВМРО предлага още безплатни ясли детски градини, безплатни учебни помагала, както и един учебник по един предмет. 

Ваучери на стойност 70 лева месечно за лекарствата на бедните пенсионери и хронично болните българи. 

Втората година майчинство, която в момента е 380 лева месечно, да се обвърже със минималната работна заплата (МРЗ) от 650 лева и да е 80 процента от тази сума. Като майчинските от втората година са 80% от МРЗ и да са обвързани с нейното нарастване. 


Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Virgin Galactic представи трети космически кораб
 31.03.2021 21:33      
Видео
Един дефектен ген и зайците могат да ходят на предни лапи
 30.03.2021 21:46